Ο Ν. Αθανάσιου για την επαναλειτουργία της Μπετομάρ στο Κορωπί: Εργοστάσιο να’ναι κι όπως να’ναι

Ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και προς τον υπουργό Εσωτερικών βάσει επιστολής κατοίκων του Δήμου Κρωπίας με θέμα: «Eπαναλειτουργία της εταιρείας παραγωγής μπετόν ΜΠΕΤΟΜΑΡ στην περιοχή Κίτσι του Δήμου Κρωπίας».

Το εργοστάσιο αυτό, καθώς και το γειτονικό λατομείο, έπαψαν να λειτουργούν πριν από μια δεκαετία, έπειτα από διαμαρτυρίες περιοίκων. Πρόσφατα ζητήθηκε νέα άδεια λειτουργίας από την εταιρεία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση ή διαβούλευση με τους κατοίκους.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται διότι, σε περίπτωση έγκρισης όλων των σχετικών αδειών, το εργοστάσιο θα λειτουργήσει πάλι, σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές προκαλώντας περιβαλλοντική υποβάθμιση. Επιπλέον, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων -από και προς το εργοστάσιο- μέσω πολυσύχναστης οδού, μπροστά από δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια 1500 μαθητών και θα δυσχεράνει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.