Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ομίλησε στον Ι.Ν Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας


O Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ομίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής.

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ο π. Θεμιστοκλής ανέπτυξε το εξής θέμα:

” τόλμησε να γίνεις ​άγιος ”

Ανέφερε στην ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής, ότι Άγιοι μπορεί να είναι άνθρωποι που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας και θέλουν να είναι συνεχώς μαζί με τον Χριστό.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Παρέμβαση Μπουρνούς για το σπίτι που κινδυνεύει να καταρρεύσει στο Νέο Βουτζά (φωτό)

Στο πρόσωπο του Χριστού μπορεί να είναι κάποιος που θέλει την ελεημοσύνη μας, την παρηγοριά μας, έναν λόγο στηριγμού.

Αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό βίωμα κατά τα πρώτα χρόνια της Ιεροσύνης του, όταν παραμονή των Θεοφανείων μετά την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου πηγαίνοντας να ” αγιάσει ” τα σπίτια σε μια συνοικία της Αθήνας, αντίκρισε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα μια γυναίκα ” που ήταν λουσμένη στο φως “.

Συνέστησε στους πιστούς, εκτός από την καθημερινή ανάγνωση της Καινής Διαθήκης, να μελετούν και έναν Βίο από τους Αγίους της ημέρας.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο στη Βούλα: Απενεργοποιημένο το σύστημα ευστάθειας της Ferrari - Στο «μικροσκόπιο» τιμόνι και ελαστικά

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορονοϊού ( Covid -19 ) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία θα μεταδοθεί ( και θα παραμείνει ) από το επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας στο You Tube.

Σχολαστική από όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν και η τήρηση των θεσπισμένων από πολιτεία υγειονομικών μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημικής νόσου του κορονοϊού ( Covid -19 ) και των αποφάσεων της Ιερά Συνόδου.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος