Ο πασίγνωστος τερματοφύλακας που γεννήθηκε στη Ραφήνα και γιορτάζει σήμερα!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην γνωρίζει τον Νίκο Σαργκάνη. Αυτό όμως που ξέρουν λίγοι είναι πως έχει γεννηθεί στη Ραφήνα!

Ο Νίκος Σαργκάνης του Βασιλείου και της Καλομοίρας, γεννήθηκε στη Ραφήνα στις 13 Ιανουαρίου του 1954!

Για τους μικρότερους που μπορεί να μην γνωρίζουν, ο Νίκος Σαργκάνης είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας ποδοσφαίρου, ο οποίος διέπρεψε κατά τη δεκαετία του ’80 αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες.

Εκτός από την καλή του απόδοση κάτω από τα δοκάρια, είχε ειδικευτεί στην εκτέλεση πέναλτι, σημειώνοντας αρκετά γκολ. Είχε το παρατσούκλι «φάντομ».

Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει:

Γεννήθηκα το 1954, στη Ράφηνα. Συνέχεια παίζαμε, εκεί. Δεν είχαμε τα παιχνίδια που υπάρχουν σήμερα. Είχαμε το κρυφτό, το κυνηγητό, το παιχνίδι στην αλάνα.

Μεταφέραμε την Εθνική ομάδα στην αλάνα. Δηλαδή, παίρναμε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής. Εγώ ήμουν ο “Θεοδωρίδης”.

Κι εμένα μού άρεσε ο Σάββας Θεοδωρίδης που ήταν και παίχτης της ομάδας μου του Ολυμπιακού. Η επιλογή μου να γίνω τερματοφύλακας δεν σχετίστηκε με τη σκέψη ότι είμαι ταλέντο σε αυτή τη θέση.

Είχα την όρεξη, τη θέληση, τη διάθεση να δουλέψω πολύ. Χωρίς δουλειά δεν μπορείς να επιτύχεις κάτι και γι’ αυτό έδωσα την ψυχή και το σώμα μου σε αυτό που έκανα.

Φύγαμε με την οικογένειά μου από τη Ραφήνα και ήρθαμε στα Ιλίσια. Και εκεί είχαμε αλάνες, ανάμεσα στα δέντρα. Παίζαμε και το ευχαριστιόμασταν.

Η κάμερα του irafina.gr, είχε αποθανατίσει το Νίκο Σαργκάνη το 2018 στο γήπεδο της Ραφήνας, στον αγώνα της Θύελλας με τον Παλληνιακό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.