Ο Θ. Δούρος κατεβαίνει με την «Ανάσσα» της Άννας Ραφτοπούλου

«Όλοι είναι ίδιοι», «Όλοι νοιάζονται για την καρέκλα», «Αφού δεν υπάρχουν χρήματα, τι να κάνει ο Δήμαρχος», «έκαναν την ανεργία τους επάγγελμα», «Εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε», «Έχω φίλο τον αντιδήμαρχο θα το ρυθμίσω», «πήρα τηλέφωνο την υπηρεσία, δεν έρχονται γιατί δεν είμαστε ψηφοφόροι τους».

Αγαπητοί Συνδημότες και φίλοι.

Είμαι βέβαιος πώς όλοι μας έχουμε ακούσει η εκθέσει τέτοιες απόψεις στην καθημερινότητα μας, απηχούν δυστυχώς τη σχέση πολίτη και τοπικής αυτοδιοίκησης, μιας σχέσης που προοπτικά αντανακλά και αυτή της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όλη η παθογένεια είναι άτυπα ομογενοποιημένη σε αυτές τις κραυγές, τους ψιθύρους που διατρέχουν οριζοντίως την κοινωνία μας. Οι δρόμοι, ως αντίδραση, σε όλα αυτά που ο μέσος πολίτης-δημότης μπορεί να ακολουθήσει είναι δυστυχώς μόνο δύο.

Ο πρώτος είναι της σιωπηρής αποδοχής , στα όρια της συνθηκολόγησης, που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας η ακόμα πιο επικίνδυνης ΄΄Απολιτίκ΄΄ συμπεριφοράς. Παθητικοί δέκτες γεγονότων, παγιωμένων καταστάσεων, ένας λανθάνοντας κοινωνικός αυτισμός.

Ο δεύτερος είναι της συγκροτημένης αυτενέργειας, συγκροτημένα, συντεταγμένα και σχεδιασμού τόμων στην καθημερινότητα μας.

Ο πρώτος δρόμος είναι για μένα αντικίνητρο, ο δεύτερος μονόδρομος.

Η διαπροσωπική μου σχέση με την Άννα Ραφτοπούλου, 5 χρόνια έως σήμερα, αποτέλεσε τον επωαστικό κλίβανο αμφίδρομης ανταλλαγής θέσεων και απόψεων . Είμαστε πλέον ώριμοι να συμπορευτούμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων ανιδιοτελώς. Με γνώμονα την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας όλων μας.

Δεν διεκδικούμε φωτοστέφανο αγνότητας, ούτε πιστεύουμε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κακές προθέσεις. Ζητούμε όμως την ευκαιρία, να αποδείξουμε πως νέοι, επαγγελματίες στη περιοχή, με όραμα, με οικογένεια μπορούν να υπηρετήσουν άδολα , με συνθετική σκέψη, ένα πρωτόκολλο, ένα συμβόλαιο με την κοινωνία.

Ένα συμβόλαιο αξιοπιστίας διαφάνειας, ρηξικελευστής δράσης στις υφιστάμενες παθογένειες .
Η Άννα προσωπικά με έχει πείσει πως μπορεί. Με έχει πείσει για τις προθέσεις της.

Συντάσσω τις δυνάμεις μου μαζί της ώστε το όραμα της για μια αναβάθμιση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος να αποτελέσει την σκυτάλη που θα πάρουμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή .

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Αντ. Δούρος

Χειρούργος Οδοντίατρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αρτέμιδας-Σπάτων με την «ΑΝάσσα» της Άννας Ραφτοπούλου

 

Διαβάστε επίσης