Ο θάνατος μητέρας και γιου αποκάλυψε έναν μικρό θρησκευτικό θησαυρό – Έκρυβαν 380 εικόνες!

Έναν μικρό θρησκευτικό θησαυρό αποκάλυψε ο θάνατος μιας γυναίκας και του γιου της στη Δράμα. Στο σπίτι τους, οι αρχές εντόπισαν περισσότερες από 380 θρησκευτικές εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη.

Μάλιστα, μία εκ των εικόνων (τρίπτυχη), χρονολογούμενη στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, διαπιστώθηκε ύστερα από γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρώτα απεβίωσε ο γιος και πριν από λίγες μέρες η μητέρα του. Μετά τον θάνατό τους ακολούθησε έρευνα στο σπίτι τους, καθώς οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι οι δύο ένοικοι είχαν στην κατοχή τους διάφορα αντικείμενα θρησκευτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους από την Ασφάλεια Δράμας, εντόπισαν περισσότερες από 380 θρησκευτικές εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη, όπως ένα Ευαγγέλιο, μία Σύνοψη, δύο σταυρούς κ.ά.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου 38χρονης - Γέννησε και πέθανε μια εβδομάδα μετά!

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση, ενώ για τα υπόλοιπα αντικείμενα ερευνάται η προέλευσή τους.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ