Ο Βαγγ. Μπουρνούς στον ΑΝΤ1 για το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στη Ραφήνα (βίντεο)


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, για το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 που ανιχνεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως πρόκειται για έναν 60χρονο, ενώ αμέσως λήφθηκαν τα μέτρα για την απολύμανση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, ενώ και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους ο 60χρονος μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Να θυμίσουμε πως σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου επισημαίνει:

Δείτε ακόμα:  Αν. Αττική: Ο μικρός Άγγελος Ρεκατσίνας μόλις 5 ετών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο – Μπορούμε όλοι να τον στηρίξουμε!

“Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας, επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό” αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει:

“Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων» υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: «Καλό ταξίδι αγάπη μου» - Η συγκινητική, πρώτη ανάρτηση του Μπάμπη μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα”.