Ο xειρουργός οφθαλμίατρος Παναγιώτης Γιαννακούρας σας καλοσωρίζει στο νέο του οφθαλμολογικό ιατρείο στο Πικέρμι

Ο xειρουργός οφθαλμίατρος Παναγιώτης Γιαννακούρας σας καλοσωρίζει στο νέο του οφθαλμολογικό ιατρείο στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες, όπου με χαρά προσφέρει προσωποποιημένη φροντίδα σε όλη την oικογένεια, παιδιά και ενήλικες!

Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Πικερμίου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Προγραμματίστε το ραντεβού σας σήμερα κιόλας και κάντε το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε την όρασή σας και να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή.

Ραντεβού δίνονται καθημερινά πρωί ή απόγευμα.

Διεύθυνση: Αγίου Χριστοφόρου 8, 19009, Πικέρμι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6043543, 6936600144
Για έκτακτα περιστατικά παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6936600144

Συνεργασίες

 • Σύγχρονα Ιδιωτικά Πολυϊατρεία Medifirst, όμιλος ΙNTERAMERICAN
 • Για τα χειρουργεία ο ιατρός συνεργάζεται με τις κλινικές:
  • Οφθαλμολογική Κλινική Υπαπαντή, Σόλωνος 129, 106 77, Αθήνα
  • Αθηναϊκή Mediclinic, Δορυλαίου 24 , 115 21, Αθήνα

 Δυο λόγια για τον γιατρό:

Ο Παναγιώτης Γιαννακούρας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Βριλήσσια.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Λίαν Καλώς και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, πραγματοποίησε τον πρώτο χρόνο της ειδικότητάς του στη γενική χειρουργική καιτραυματιολογία, στην Ελβετία, στο Hôpital du Jura Bernois στο Moutier.

Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στο Hôpital Erasme –Cliniques Universitaires de Bruxelles –ULB, στο τμήμα της παιδοφθαλμολογίας.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία στο νοσοκομείο Hôpital Lοuis Pasteur –Hôpitaux Civils de Colmar στη Γαλλία, το οποίο μετά από αξιολόγηση 500 νοσοκομείων και κλινικών, συγκαταλέγεται στα πρώτα 10 νοσοκομεία της Γαλλίας στη χειρουργική του καταρράκτη. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του στη Γαλλία κατέκτησε με βαθμό άριστα μετά από γραπτές εξετάσεις και κλινική άσκηση το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στην Οφθαλμική Επιφάνεια, DIU Surface Oculaire, από το Centre Hospitalier Régional Universitaire de Tours.

Συνέχισε την ειδικότητά του στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Παίδων “η Αγία Σοφία” και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” στην Αθήνα.

Το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις Ευρωπαϊκές εξετάσεις Οφθαλμολογίας και ακολούθως τις  ελληνικές εξετάσεις και του απονεμήθηκε ο ευρωπαΐκός τίτλος της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία -Fellow of the European Board of Ophthalmology- και ο τίτλος της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα.

Για την επιτυχία του στις ευρωπαϊκές εξετάσεις της Οφθαλμολογίας του απονεμήθηκε έπαινος από την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.

Το 2017 του απονεμήθηκε η τιμητική Υποτροφία ‘’Σπύρος Γεωργαράς’’ από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής  Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), η οποία απονέμεται κάθε χρόνο σε εξαίρετους οφθαλμίατρους με σκοπό να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Το έτος 2017 ολοκλήρωσε την υποτροφία του στο οφθαλμολογικό κέντρο Οφθαλμός και στο νοσοκομείο Υγεία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Σπύρου Γεωργαρά όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2018.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Lugano της Ελβετίας, στο European School for Advanced  Studies in Ophthalmology- ESASO. Στο πλαίσιο του προγράμματος ESASO, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στις παρακάτω 5 ενότητες:Cornea and Corneal Refractive Surgery, Cataract and Intraocular Refractive Surgery, Medical Retina, Surgical Retina, Glaucoma, και του απονεμήθηκε ο τίτλος DiSSO, Diploma of Specialist Superior in Ophthalmology.

Ακολούθως, το 2020, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές με θέμα την Ιατρική Απεικόνιση στην Οφθαλμολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης  από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Το 2021 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Το 2022  μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις του απονεμήθηκε το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Παιδοφθαλμολογίας, DIU Ophtalmologie Pédiatrique, από το Hôpital Universitaire Necker-Enfants Malades, στο Παρίσι όπου και έγινε δεκτός με υποτροφία από τη Γαλλική Οφθαλμολογική Εταιρεία για  να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στην παιδοφθαλμολογία. Το νοσoκομείο Hôpital Universitaire Necker-Enfants Malades ανήκει στο δίκτυο υγείας Assistance publique- Hôpitaux de Paris (AP-HP) που αποτελεί πρωτοπόρο δίκτυο στην έρευνα παγκοσμίως και συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως στην Οφθαλμολογία.

Έχει συγγράψει  επιστημονικά άρθρα και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, από το 2018 έως σήμερα εξασκεί την οφθαλμολογία σε οφθαλμολογικό κέντρο στη Γαλλία.Για το λόγο αυτό απουσιάζει στη Γαλλία πέντε ημέρες κάθε μήνα.

Από το 2022 εξετάζει στα σύγχρονα πολυϊατρεία Medifirst, όμιλος ΙNTERAMERICAN, στο Περιστέρι και διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στο Πικέρμι στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 8, Τ.Κ. 19009, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6043543και 6936600144.

Χειρουργεί στην Οφθαλμολογική Κλινική «η Υπαπαντή» και στην Αθηναϊκή Κλινική.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών

 Γιατί είναι σημαντική η εξέταση στα μάτια;

Ο έγκαιρος εντοπισμός οφθαλμολογικών διαταραχών εξασφαλίζει καλύτερη αντιμετώπιση και πρόγνωση τυχόν προβλημάτων.

 • Σύσταση για οφθαλμολογική εξέταση στα παιδιά

Συνιστάται τα παιδιά να υποβάλλονται σε οφθαλμολογικές εξετάσεις σε διάφορες ηλικίες για να διασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη της όρασής τους.

Πότε

 • Αμέσως μετά τη γέννηση:Ο παιδίατρος του μωρού σας θα πραγματοποιήσει μια σύντομη οφθαλμολογική εξέταση για να ανιχνεύσει τυχόν σοβαρές ανωμαλίες.
 • 6-12 μήνες:Μια πιο ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση θα πρέπει να γίνει σε αυτή την ηλικία για να ελεγχθεί η όραση του παιδιού και για τυχόν στραβισμό ή αμβλυωπία
 • 3-3½ ετών:Μια άλλη εξέταση θα πρέπει να γίνει σε αυτή την ηλικία για να βεβαιωθείτε ότι η όραση του παιδιού αναπτύσσεται σωστά.
 • 5 ετών:Μια προληπτική εξέταση πριν από την είσοδο στο σχολείο είναι σημαντική για να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα όρασης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα του παιδιού να μαθαίνει να διαβάζει.
 • Μετά την ηλικία των 5 ετών:Συνιστάται μια ετήσια οφθαλμολογική εξέταση για όλα τα παιδιά.

Εάν το παιδί σας παρουσιάσει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με οφθαλμίατρο το συντομότερο δυνατό:

 • Στραβισμός (είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα μάτια δεν είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διπλή όραση και προβλήματα στην ανάπτυξη της όρασης στα παιδιά)
 • Συχνό τρίψιμο των ματιών
 • Ευαισθησία στο φως
 • Υπερβολικό δάκρυσμα
 • Κλείσιμο ενός ή και των δύο ματιών
 • Δυσκολία στην εστίαση σε αντικείμενα σε κοντινή ή μακρινή απόσταση
 • Αποφυγή δραστηριοτήτων που απαιτούν καλή όραση, όπως η ανάγνωση ή η ζωγραφική
 • Πονοκεφάλους

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των οφθαλμολογικών προβλημάτων στα παιδιά μπορεί να αποτρέψει μόνιμη απώλεια όρασης.

 * Γενικές συστάσεις για οφθαλμολογική εξέταση στους ενήλικες

Η συχνότητα με την οποία οι ενήλικες πρέπει να υποβάλλονται σε οφθαλμολογικές εξετάσεις εξαρτάται από την ηλικία τους και από το εάν έχουν οποιονδήποτε παράγοντα κινδύνου για οφθαλμικές παθήσεις.

Γενικές συστάσεις:

 • Ενήλικες ηλικίας 18 έως 39 ετών: Συνιστάται μια οφθαλμολογική εξέταση κάθε 2-4 χρόνια.
 • Ενήλικες ηλικίας 40 έως 59 ετών: Συνιστάται μια οφθαλμολογική εξέταση κάθε 1-2 χρόνια.
 • Ενήλικες 60 ετών και άνω: Συνιστάται μια οφθαλμολογική εξέταση κάθε χρόνο.
 • Άτομα με παράγοντες κινδύνου για οφθαλμικές παθήσεις: Θα πρέπει να υποβάλλονται σε οφθαλμολογικές εξετάσεις πιο συχνά, ανάλογα με τον παράγοντα κινδύνου. Μερικοί παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:
  • Διαβήτη
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Οικογενειακό ιστορικό οφθαλμικών παθήσεων
  • Χρήση καπνού
  • Προηγούμενος τραυματισμός οφθαλμού
  • Χειρουργική επέμβαση στα μάτια
  • Συστηματικές παθήσεις, όπως αρθρίτιδα ή αυτοάνοση νόσος

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης:

 • Ο οφθαλμίατρός σας θα σας ρωτήσει για το ιατρικό ιστορικό σας και τυχόν οφθαλμολογικά συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.
 • Θα ελέγξει την όρασή σας, τόσο την κοντινή όσο και την μακρινή.
 • Θα εξετάσει επίσης τα μάτια σας για τυχόν ανωμαλίες και θα πραγματοποιηθεί μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.
 • Εάν είναι απαραίτητο, θα ακολουθήσουν πρόσθετες εξετάσεις, όπως εξέταση του βυθού του οφθαλμού με φαρμακευτική μυδρίαση ή ακόμα πιο εξειδικευμένες εξέτασεις όπως OCT , οπτικά πεδία, τοπογραφία κερατοειδούς , υπέρηχος κ.α
 • Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασής σας, ο οφθαλμίατρός σας θα σας συνιστήσει πότε θα πρέπει να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας.

Είναι σημαντικό να τηρείτε τα ραντεβού σας για οφθαλμολογικές εξετάσεις, ακόμα κι αν δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα μάτια σας.Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν οφθαλμικές παθήσεις σε πρώιμο στάδιο, όταν είναι πιο εύκολα θεραπεύσιμες. Παθήσεις όπως είναι  το γλαύκωμα είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες βλάβες χωρίς να δώσουν αρχικά κανένα απολύτως σύμπτωμα.

 * Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του κειμένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του συγγραφέα

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.