Ο Ζούκερμπεργκ ιδρύει νέα πλατφόρμα ανταγωνιστική του Twitter

Ο ιδρυτής της Meta, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, αποφάσισε να λανσάρει μια νέα πλατφόρμα η οποία θα είναι «απάντηση στον Έλον Μακσ», δηλαδή ανταγωνιστική του Twitter.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μία περίοδο όπου γίνεται πλήθος επικρίσεων σχετικά με τη διοίκησης του Twitter από τον Έλον Μασκ, εξαιτίας του οποίοι πολλά δημόσια πρόσωπα θέλουν να μετέχουν σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που «θα διοικείται λογικά».

Η εφαρμογή θα έχει την κωδική ονομασία Project93 και σύμφωνα με το «The Verge», το όνομα που θα έχει θα μπορούσε να είναι Threads.

Ο Κρις Κοξ, επικεφαλής προϊόντων της Meta, ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι «η απάντηση του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram στο Twitter».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Meta βρίσκεται σε συζητήσεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Δαλάι Λάμα, και με πάνω από 42 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, προκειμένου να γίνουν δυνητικά χρήστες της νέας πλατφόρμας.

Ο προγραμματισμός ξεκίνησε τον Ιανουάριο ενώ στόχος είναι να λανσαριστεί το συντομότερο δυνατό.

Η εφαρμογή θα στηρίζεται στο Instagram, δηλαδή οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται με το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό, ενώ με ευκολία θα μεταφέρονται οι ακόλουθοι, το βιογραφικό του χρήστη και η επαλήθευση.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.