«Όχι» στο click away λέει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away εισηγείται η Επιτροπή Λιμωξιολόγων.

Αναβολή για το προσεχές μέλλον παίρνει το click away καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται όπως αναμενόταν να μην επιστρέψει αυτή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα δεν πρόκειται να ανοίξουν με αυτή τη μέθοδο αυτή τη Δευτέρα.

Πολλά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα με τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες όλης της χώρας για τον εορτασμό των Φώτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις επιστημόνων όπως του κ. Δερμιτζάκη ποστάροντας εικόνες από εκκλησίες ενώ και ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε έκρηξη κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα.

Δείτε ακόμα:  Απολύσεις στα Jumbo

Μπορεί τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα, δόθηκε με μεγάλη δυσκολία, για την ακρίβεια με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύουν μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  Αμήχανη η Ντόρα σε ερωτήσεις του γνωστού σεφ Λ. Λαζάρου για το εμβόλιο: «Θα ζητάνε πιστοποιητικό και στα ΜΜΜ;»

Κάτι που σημαίνει ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away.

Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον Νικο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.

dikaiologitika.gr