Οδοιπορικό σε Ραφήνα και Μάτι 3 χρόνια μετά… (φωτό)


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι. Τρία χρόνια από τη μέρα που στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπινες ψυχές, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Τρία χρόνια από τη μέρα που η λεωφόρος Μαραθώνος στη διασταύρωση προς τη Ραφήνα και ακόμα περισσότερο στη διασταύρωση με τον Νέο Βουτζά στο Μάτι έγινε ένα μαύρο τοπίο…

Εκείνη η μέρα έμελλε να μας ενώσει όλους με τον χειρότερο τρόπο, τον πόνο, τη θλίψη και το κλάμα. Μικρά παιδιά έφυγαν στις αγκαλιές των γονιών τους. ζώα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν και πολλοί ακόμη θρήνησαν τους συγγενείς τους. Άλλοι πάλι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ενώ το καταπράσινο τοπίο είχε γίνει ένα απέραντο κάδρο στάχτης.

Δείτε ακόμα:  Πρώτη είδηση το θέμα του iRafina.gr, με το λεωφορείο που "καρφώθηκε" σε μαγαζί στη Λ. Μαραθώνος (φωτό & βίντεο)

Τρία χρόνια μετά τον πύρινο αυτό εφιάλτη η φύση έχει αρχίσει να σβήνει τη μαυρίλα του μαρτυρικού εκείνου τοπίου και μια καινούργια βλάστηση έχει αρχίσει να ξαναγεννιέται. Η “μητέρα Γη” άλλωστε φροντίζει να ξαναφτιάχνει πάντα από την αρχή αυτά που οι άνθρωποι καταστρέφουν.

O Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε στο Μάτι και κατέγραψε την προσπάθεια της φύσης να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, τα σημάδια που έχει αφήσει η φονική πυρκαγιά σε αρκετά σπίτια αλλά και την πινακίδα που καλωσορίζει όσους φτάνουν στο Μάτι.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Επέμβαση του δήμου για την κατασκευή υποδομών αποχέτευσης στον Ι.Ν της Παντοβασίλισσας (φωτό)

Τη συγκεκριμένη πινακίδα χρωμάτισε μια παρέα παιδιών λίγους μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα προκειμένου να δώσει την πρώτη πινελιά χρώματος στην περιοχή και βρίσκεται ακόμα εκεί. Πάνω της υπάρχουν 102 χρωματιστές παλάμες, η τραγική ημερομηνία της 23 Ιουλίου του 2018 και το μήνυμα, “Σας καλωσορίζουμε στο Μάτι”.

Πηγή: tlife.gr, Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος