Οι 6 ανατριχιαστικές ομοιότητες στις δολοφονίες στο Μενίδι και στους Αγίους Αναργύρους

Μπροστά σε έναν ακόμα κυνικό και αμετανόητο γυναικοκτόνο βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέκριναν τον 50χρονο για το στυγερό έγκλημα με θύμα τη 40χρονη Ενκελέιντα στο Μενίδι.

Το «μοτίβο» συμπεριφοράς του καθ’ ομολογία δολοφόνου το είχαν ξανασυναντήσει. Μεταβίβαζε την ευθύνη για την εγκληματική του πράξη εξ ολοκλήρου στο θύμα: «Από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα, μου έτρωγε τα λεφτά», «από την πρώτη στιγμή είχε εξωσυζυγικές σχέσεις».

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που τον άκουσαν θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι εξιστορούσε δικά του επινοήματα. Σε αντίθεση με τον 50χρονο που λόγω του αλκοολισμού δυσκολευόταν να έχει μόνιμη εργασία και δούλευε περιστασιακά σε οικοδομές, το θύμα ήταν μία εξαιρετικά εργατική γυναίκα που έκανε το παν για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη (είχε πάρει ακόμα και δάνειο για την αγορά σπιτιού), ενώ για χρόνια ήταν σε διάσταση συνεπώς δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει εξωσυζυγική σχέση.

Οι αστυνομικοί παρατηρούν κοινά σημεία μεταξύ του δολοφόνου της 40χρονης Ενκελέιντα και του 39χρονου που είχε σκοτώσει 45 ημέρες νωρίτερα την Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων:

1. Και οι δύο θεωρούσαν τα θύματα «κτήματά» τους, τα οποία κακοποιούσαν με απάνθρωπη βαναυσότητα. Τα ζήλευαν παθολογικά και τα ήθελαν υποταγμένα στις επιταγές τους, χωρίς να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη ζωή. Η κακοποίηση ήταν χρόνια.

2. Υπόσχονταν ότι θα αλλάξουν «πουλώντας» ελπίδες, ωστόσο, επανέρχονταν ξανά και ξανά στις κακοποιητικές συμπεριφορές.

3. Δεν αποδέχονταν την απόφασή των γυναικών να τραβήξουν μία «κόκκινη γραμμή» από αυτούς, να τους χωρίσουν και να ξεφύγουν από τις κακοποιήσεις.

4. Χρησιμοποίησαν κουζινομάχαιρο, καταφέρνοντας τραύματα με πολύ μεγάλη διείσδυση. Εκτιμάται ότι δεν μπήκαν στη διαδικασία να αγοράσουν μαχαίρι για το έγκλημα αλλά επέλεξαν να πάρουν ένα από το σπίτι τους. Και οι δύο τραυμάτισαν με τεράστιο μένος και δύναμη τις γυναίκες.

5. Δεν έδειξαν να μετανιώνουν μετά τη σύλληψή τους.

6. Ήταν εξαρτημένοι, ο ένας από ναρκωτικές ουσίες ο άλλος από αλκοόλ. Μάλιστα, και οι δύο έδιναν ελπίδες στα θύματά τους ότι θα ξεκόψουν από τις εξαρτήσεις και αυτό θα τους κάνει καλύτερους στη συμπεριφορά, χωρίς βέβαια οι υποσχέσεις αυτές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 50χρονος δολοφόνος της Ενκελέιντα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.