Οι διάλογοι και οι κωδικοί του αστυνομικού – ληστή – Πού ήταν η «καβάντζα» που αποθήκευαν τα κλοπιμαία

Στον ανακριτή απολογείται ο αστυνομικός – ληστής που χρησιμοποιούσε αντικλείδια και έμπαινε σε σπίτια που νοικιάζονταν μέσω Airbnb.

Μαζί του είχε και συνεργό, ενώ τα κλοπιμαία τα μετέφεραν σε «καβάτζα», όπως την ονόμαζαν και ήταν το σπίτι ενός εκ των κατηγορούμενων. Όμως η δράση τους έχει και συνέχεια, καθώς τα κλοπιμαία τα μετέφεραν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και τα πωλούσαν.

Στις μεταξύ τους επικοινωνίες και με δεδομένο ότι ο αστυνομικός γνώριζε καλά ότι υπήρχε περίπτωση να τον παρακολουθούν, χρησιμοποιούσαν κωδικούς όπως «καλιαρντό», που σήμαινε «αστυνομικός» και «μπούτι κοτόπουλο» που σήμαινε «κλοπή».

Επιπλέον, ο αστυνομικός ήταν εκείνος που έδινε τη μοτοσυκλέτα του προκειμένου να φεύγουν από τα σημεία των κλοπών.

H καταγγελία, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, ανέφερε: «αυτό το α….ι ο Μ…. που πιάσατε, κάνει ακόμα παιχνίδι με ναρκωτικά και όπλα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο αστυφύλακας, μαζί με το συνεργό του, κατόπτευαν αρχικά τον χώρο, τον «στόχο» όπως χαρακτηρίζεται και αφού διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν, αποχωρούσαν από το σημείο και στη συνέχεια επέστρεφαν για να κλέψουν.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από 20 Οκτωβρίου, καθώς δύο ημέρες πριν συνελήφθη για Παραβίαση Υπηρεσιακού Απορρήτου, Παράβαση καθήκοντος και Εμπορία Ανθρώπων κατά συναυτουργία.

Οι διάλογοι

Ο αστυνομικός σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών έφτασε στο σημείο να κλέβει και στη συνέχεια να θέλει να δώσει μέρος των κλοπιμαίων σε συγγενικά του πρόσωπα. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που καταγράφεται:

Αστυνομικός: Να σου πω, θες αυτή τη ρόμπα, τα γυναικεία ρούχα και λοιπά;

Γυναίκα: Εσύ που τα βρήκες;

Αστυνομικός: Εσύ, μόνο από αυτά που ξέρω, το γούστο σου, γιατί δεν τα φοράς τα άλλα, είναι καφέ ρόμπα ωραία, αλλά είναι δεν είναι για κάθε ημέρα, ξέρεις είναι ωραία, έτσι δηλαδή, σου φτάνει εσένα ας πούμε μέχρι το γόνατο, λίγο πιο πάνω ξέρω ‘γω.

Γυναίκα: Που τα βρήκες αυτά;

Αστυνομικός: Ε;

Γυναίκα: Που τα βρήκες;

Αστυνομικός: Τα θέλεις; Καφέ. ΖΑΡΑ, ΖΑΡΑ, ωραίο.

Γυναίκα: Άσ’ τα στη γιαγιά.

Αστυνομικός: Τώρα δεν το ‘χω, αλλά πες μου αν το θες.

Γυναίκα: Χωρίς να το αγοράσεις.

Αστυνομικός: Όχι ρε φράγκο, δεν πληρώνω, φράγκο.

Συνάδελφος του αστυνομικού που τον παρακολουθούσε κατέθεσε τη δράση του σε διαμέρισμα στην οδό Καρνεάδου, δείχνοντας έτσι και τον τρόπο που έκανε τις ληστείες: «Κινήθηκε προς την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας χωρίς να κρατάει κάτι στα χέρια του και άνοιξε το κουτί φύλαξης κλειδιών που βρίσκεται βιδωμένο στον τοίχο και χρειάζεται κωδικό για να ανοίξει χωρίς όμως να πάρει κλειδιά από μέσα. Στη συνέχεια άνοιξε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας με κλειδιά που είχε ήδη μαζί του και κινήθηκε προς το ημιυπόγειο και σε συγκεκριμένο διαμέρισμα. Χτύπησε επανειλημμένα το κουδούνι και αφού δεν άνοιξε κάποιος, χρησιμοποίησε τα κλειδιά και άνοιξε την πόρτα. Μετά από πέντε λεπτά, βγήκε και είχε μαζί του μία βαλίτσα και ένα τάμπλετ».

Λίγα λεπτά μετά οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και εκείνος προσπαθεί να φύγει, ενώ αντιστάθηκε όταν συνάδελφός του προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

zougla.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.