Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας περιμένουν στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 και στις εκδηλώσεις μας. Ελάτε να γνωριστούμε!

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με πολλούς ακόμα πολιτιστικούς φορείς, και για πολλές δεκαετίες αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή θεσμό που τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, κλείνει τα 50 και έρχεται να φωτίσει την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, από την Παρασκευή 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από την ιστορική αυτή περίοδο ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8 το βράδυ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΙΟ συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και σας περιμένουν στο περίπτερό τους (αρ. 7-9-11-13). Ελάτε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία μας (λογοτεχνικά, παιδικά, εκπαιδευτικά, δοκίμια, βιβλία τσέπης), να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας, να μας γνωρίσετε από κοντά, αλλά και να σας προμηθεύσουμε με πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος στη Μικρασιατική Καταστροφή:

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης παρουσιάζει το νέο του ιστορικό βιβλίο με τίτλο 22 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ’22, όπου καταγράφονται οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και στρατιωτικές παράμετροι της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., η Ελένη Σβορώνου περιμένει μικρούς και μεγάλους με αφορμή το νέο της βιβλίο Για να ζούμε ενωμένοι, προκειμένου να ανακαλύψουν παρέα πώς από τον θρίαμβο της ίδρυσης του ελεύθερου ελληνικού κράτους φτάσαμε σε μια μεγάλη καταστροφή. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη σκηνή «Κοσμάς Πολίτης».

Γνωρίστε τους συγγραφείς στο περίπτερό μας και αποκτήστε τα βιβλία τους με την υπογραφή τους:

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, ο Χρήστος Γιαννάκενας θα συναντήσει τους αναγνώστες, θα συζητήσει μαζί τους και θα υπογράψει το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα Αίμα στις στάχτες, μια ιστορία γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα και μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, η Μαίρη Μαγουλά θα συναντήσει τους αναγνώστες, θα συζητήσει μαζί τους και θα υπογράψει το νέο της μυθιστόρημα Όταν πάγωσε ο Βόσπορος, όλο διαδρομές γεμάτες αναπάντητα ερωτήματα και μοιραίες αποκαλύψεις εκεί που η Δύση αντικρίζει την Ανατολή.

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Ελάτε να γνωριστούμε!

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.