Οι εμβολιασμένοι και …οι άλλοι – Σπάει στα δύο η εστίαση και η κοινωνία

Δύο κατηγορίες σε εστίαση και ψυχαγωγία από τις 15 Ιουλίου: Αμιγείς χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει και μικτοί χώροι για τους υπόλοιπους με rapid ή μοριακό τεστ. Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ποια είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Τα προνόμια και τους τρόπους με τους οποίους θα λειτουργούν από τον Ιούλιο οι κλειστοί χώροι στην εστίαση (εστιατόρια), σε κινηματογράφους και θέατρα αλλά και οι ανοιχτοί που έχουν αυξημένο συγχρωτισμό, όπως είναι τα γήπεδα τα κέντρα διασκέδασης, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν για την εξειδίκευση των μέτρων.

Έτσι, στο εξής, ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να επιλέξει αν θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες από κορονοϊό ή θα δέχεται και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η επιχείρηση θα δηλώνει σε ειδική πλατφόρμα αν είναι αμιγής ή αν είναι μικτή και θα έχει ειδική σήμανση. Η χωρητικότητα στους αμιγείς χώρους είναι από 75% έως 85% και από 25% έως 75% σε μικτούς χώρους, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας της συνάθροισης.

Πιο αναλυτικά, οι δύο κατηγορίες είναι οι εξής:

Αμιγείς χώροι

Οι αμιγείς χώροι είναι οι χώροι συνάθροισης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ) στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν ανοσία, έχουν δηλαδή περάσει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή του μονοδοσικού εμβολίου, ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο.

Μικτοί χώροι

Οι μικτοί χώροι είναι οι κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια, καφέ, όπου θα έχουν πλέον πρόσβαση οι παραπάνω (όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες), αλλά και όσοι έχουν κάνει rapid ή μοριακό (PCR) τεστ ανίχνευσης της Covid-19 και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα 48 ωρών.

Στους αμιγείς χώρους δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Οι παραπάνω χώροι θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου. Ειδικά όμως για τους κλειστούς χώρους των σινεμά, αυτοί θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου και από τις 15 Ιουλίου όταν θα είναι έτοιμη η ψηφιακή εφαρμογή θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να δηλώσουν αν θα είναι αμιγείς και επομένως θα αυξήσουν τη χωρητικότητά τους.

Τι ισχύει για τα γήπεδα

Στις κερκίδες των ανοιχτών όσο και των κλειστών γηπέδων επιστρέφουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Ειδικότερα, τα γήπεδα, τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη στο 85% της συνολικής τους χωρητικότητας και σε αυτά θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία και αναφέρονται παραπάνω.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.