Οι φορείς των πυρόπληκτων περιοχών σε Ραφήνα & Μάτι για τη δέσμευση ότι θα αυξηθεί η στεγαστική συνδρομή

Μάθαμε σήμερα, ότι ο υφυπουργός υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης δεσμεύτηκε, μιλώντας σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ότι θα αυξήσει τη στεγαστική συνδρομή στους πυρόπληκτους. Επειδή οι φορείς των πυρόπληκτων περιοχών, είχαν υποβάλει το σχετικό αίτημα από το Νοέμβριο του 21, χωρίς να λάβουν απάντηση από τον κ υφυπουργό, καλωσορίζουμε τη δέσμευση και ευχαριστούμε τον κ. Πρωθυπουργό, που αν δεν είχε έρθει δεν θα παίρναμε απάντηση. Παραθέτουμε την επιστολή.

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Καραμανλή Μάτι, 19 Νοεμβρίου 2021
KOIN. Υφυπουργό Υποδομών κ.Γιώργο Καραγιάννη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Συλλογικοτήτων της πυρόπληκτης περιοχής της Αν. Αττικής, από την φονική πυρκαγιά της 23/7/18, είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω των τελευταίων ανατιμήσεων, να επαναφέρουμε το, από 27/11/2019 αίτημα μας, για αύξηση της αποζημίωσης Στεγαστικής Συνδρομής στις ανακατασκευές πυρόπληκτων κτηρίων, από 1000 € σε 1200€ ανά τετραγωνικό μέτρο και κατ΄αναλογίαν των αντίστοιχων άρθρων που αφορούν σε τιμές εργασιών επισκευής, κατά 20%.

Η άνοδος των τιμών στην οικοδομή, που διαμορφώθηκε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, είναι εκρηκτική και δυσβάσταχτη. Πολύ, δε, υψηλότερη από τον επίσημο πληθωρισμό. Η μέχρι τώρα εμπειρία των δικαιούχων, σε επίπεδο προσφορών, δείχνει ότι το παραπάνω ποσόν(1000 €/τμ), όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά απέχει πολύ από την τιμή που προσφέρουν οι εργολάβοι στους πυρόπληκτους, στην μετά covid εποχή και λόγω της μετακύλισης των αυξήσεων στα οικοδομικά υλικά από την ενεργειακή κρίση . Σύμφωνα με κατασκευαστές, το κόστος ανέγερσης κτηρίου πλέον ανέρχεται το λιγότερο σε 1300 €/τ.μ. ενώ γνωρίζουμε ότι κατασκευαστές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην υλοποίηση των συμβάσεων τους με τις τιμές των προσφορών . Προφανώς για τον πυρόπληκτο που δεν έχει επαγγελματική σχέση με την κατασκευή, η παραπάνω τιμή στο ύψος αποζημίωσης Στεγαστικής Συνδρομής, θα έχει σαν αποτέλεσμα ημιτελείς κατασκευές και εκκρεμότητες με το Δημόσιο.

Συνημμένα αποστέλλουμε πίνακα με ενδεικτικές αυξήσεις ,σε προσφορές προ και μετά covid και ενεργειακής κρίσης, όπως, επίσης, δημοσιεύματα από τον τύπο, προς επίρρωση των ανωτέρω.

Θα θέλαμε, τέλος, να ζητήσουμε την αρωγή σας, αν και γνωρίζουμε, ότι δεν είναι θέμα της αρμοδιότητός σας, στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αποκατάστασης των σπιτιών στους οικισμούς Προβάλινθο και Αμπελούπολη. Σήμερα, 3,5 χρόνια, μετά τη φονική πυρκαγιά, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι, σε κατάσταση αναμονής των αποφάσεων της Πολιτείας.

Τέλος, θα θέλαμε να δεχθείτε να σας επισκεφθούμε προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά και δια ζώσης τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματός μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση,

Για το Μάτι : ΣΕΚΜΑ
Ιωακειμίδης Χρήστος

Για τον Νέο Βουτζά : Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν.Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Κροκίδη ¨Εμυ

Για το Κόκκινο Λιμανάκι: Φιλοπρόοδος ¨Ενωση Οικιστών Σύλλογος Φυσιολατρών
Παπασπύρου Κώστας

Για την Αμπελούπολη: Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αμπελούπολις
Μανωλακάκης Δημήτρης

Για τον Προβάλινθο: Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Προβάλινθος
Αθανασίου Κώστας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.