Οι καταναλωτές στρέφονται στην αγορά των μεταχειρισμένων ρούχων

Κάτι η κρίση, κάτι η οικολογική συνείδηση, κάτι τα παιχνίδια της μόδας. Όλα μαζί αλλάζουν όλα όσα ξέρουμε για τα ρούχα και η αγορά, όχι μόνο πανάκριβων αλλά και καθημερινών ρούχων μπορεί να γίνει από… δεύτερο χέρι.

«Η παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων αναμένεται να αναπτυχθεί 3 φορές ταχύτερα κατά μέσο όρο από την παγκόσμια αγορά ενδυμάτων συνολικά», αναφέρουν «Τα ΝΕΑ».

Από δεύτερο χέρι και… πανάκριβα

Η νέα τάση θυμίζει μία παλιά πρακτική που εφαρμοζόταν αρχικά σε φτηνά ρούχα και μετά κυριάρχησε σε πανάκριβα είδη, όπως παπούτσια. Η τιμή ξεκινά από 3.600 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Μάλιστα, το μεταχειρισμένο παπούτσι των 15.000 ευρώ είναι μέγεθος 40 και όπως φαίνεται, το καινούριο κάνει 23.950 ευρώ, ενώ το καινούργιο σε μέγεθος 46 κάνει 10.960 ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτά τα παπούτσια πωλούνται και καινούργια και σε τιμή χαμηλότερη από τα μεταχειρισμένα. Συγκεκριμένα, 3.370 τα μεταχειρισμένα και 825 λίρες, περίπου 960 ευρώ, τα καινούργια.

Η τάση αλλάζει και εξαπλώνεται και σε πιο φτηνά κομμάτια, ρούχα που φορούν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι. Η νέα πλατφόρμα υπόσχεται δύο πράγματα, από την μία πιο πολλά ρούχα, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο φτηνά για τους αγοραστές και από την άλλη χρήματα από τα ρούχα που δε θέλουν πια για τους πωλητές.

«Στις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί και στην Ελλάδα η πλατφόρμα Zara Pre-Owned, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της κορυφαίας αλυσίδας ένδυσης να πουλήσουν και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι από οποιαδήποτε συλλογή. Ταυτόχρονα θα μπορούν να αλλάξουν κουμπιά, φερμουάρ ή να επιδιορθώσουν τις ραφές σε ρούχα που έχουν αγοράσει», συμπληρώνουν «Τα ΝΕΑ».

Το στοίχημα μοιάζει μάλλον σίγουρο, αφού οι καταναλωτές ήδη έχουν αγκαλιάσει τη νέα μόδα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, και στη χώρα μας πριν καν ανοίξει η πλατφόρμα ήδη οι καταναλωτές επιχειρούν να πουλήσουν ρούχα μέσω άλλων πλατφορμών.

Την ίδια ώρα και μία άλλη αγορά, παράλληλη, αναπτύσσεται. Όχι για ρούχα αλλά για εσώρουχα. Είναι ένας άλλος τρόπος, θα πουν όσοι μπαίνουν στην διαδικασία, έστω και μικρό κέρδος να βγουν λεφτά.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.