Οι κινήσεις που σχεδιάζει η Reds για το Smart Park στα Σπάτα – Πότε ξεκινά η κατασκευή του Cambas Project στην Κάντζα

Στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα στοχεύει το επόμενο διάστημα η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ, σχεδιάζοντας δύο βασικές κινήσεις.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η πρώτη θα αφορά την απόκτηση όμορων εκτάσεων που, σε συνδυασμό με ιδιόκτητα οικόπεδα που διαθέτει στην περιοχή, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωματικών χρήσεων, όπως π.χ. ψυχαγωγία, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας του εμπορικού πάρκου.

Η δεύτερη κίνηση αφορά την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, με μικρότερο κόστος και βελτιωμένους όρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι σχετικές χρηματοροές. Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση της REDS βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο του έτους, η REDS σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 64,4% σε 4,2 εκατ. ευρώ, επιστρέφοντας στην κερδοφορία, καθώς τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 2,85 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 127,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τη λειτουργία του Smart Park, επιφάνειας 53.000 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο σε ποσοστό 98%. Η ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της REDS οφείλεται κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο υπήρξε αρνητική επίπτωση λόγω των μέτρων για την πανδημία, αλλά και ότι φέτος η εταιρεία «δρέπει τους καρπούς» της επέκτασης του πάρκου κατά 16.000 τ.μ., η οποία ολοκληρώθηκε περίπου τρεις μήνες πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή και του Cambas Project, στην περιοχή της Κάντζας.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026 και αφορά την ανάπτυξη έκτασης 315 στρεμμάτων των πρώην Κτημάτων Καμπά.

Με το σχετικό επενδυτικό σχέδιο, το 50% της έκτασης θα αφορά ένα μεγάλο πάρκο που θα πλαισιωθεί και από σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους πρασίνου ακόμη και στο τμήμα της έκτασης που θα οικοδομηθεί. Αντίστοιχα, από τα 90.000 τ.μ. των δομήσιμων επιφανειών, σχεδόν 50.000 τ.μ. θα αφορούν γραφεία, 25.000 τ.μ. χώρους πολιτισμού και 16.400 τ.μ. καταστήματα και χώρους εστίασης. Επίσης, θα δημιουργηθεί και ένα μικρό ξενοδοχείο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.