Οι πέντε παραλίες της Ανατολικής Αττικής που είναι δίπλα μας αλλά λίγοι τις έχουν ανακαλύψει!

Ποιος είπε πως όποιος μένει στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Οι επιλογές είναι αρκετές και βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Γι’ αυτό μπορείτε άνετα να παραμείνετε στην Αθήνα, το καλοκαίρι.

Δείτε τις πέντε καλά κρυμμένες παραλίες της Ανατολικής Αττικής

– Μικρό Πήλιο: Λίγο πιο νότια από την παραλία των Αγίων Αποστόλων, υπάρχει ένας κολπίσκος με νερά γαλαζοπράσινα από το χρώμα των πεύκων που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Αν και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με σκάφος ή περπάτημα μέσα από ένα μικρό φαράγγι, αξίζει τον κόπο και θα σας αποζημιώσει για την… περιπέτεια.

Δείτε ακόμα:  Από την Τρίγλια στη Ραφήνα: Στα βήματα της Παναγίας Παντοβασίλισσας (βίντεο)

Η παραλία βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων και της Παραλίας Βαρνάβα Αττικής.

– Σκαλάκια: Κοντά στην Αγιά Μαρίνα, στον οικισμό Αλθέα, θα συναντήσετε μια υπέροχη μικρή παραλία με βότσαλο και καθαρά νερά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβείτε τα λίγα σκαλάκια που έδωσαν και το όνομά τους στο μέρος. Μετά, απλώς αράξτε και απολαύστε την καλοκαιρινή σας εξόρμηση-αστραπή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

– Δασκαλειό, 2ο λιμανάκι: Κοντά στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό του Δασκαλειού, νότια της Κακιάς Θάλασσας, θα συναντήσετε ένα κολπάκι με άμμο, βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Αν και έχει πλέον το beach bar του, η πρόσβαση και το πάρκινγκ δεν είναι από τα ευκολότερα στην Αττική και έτσι σπάνια θα το πετύχετε θορυβώδες και με πολύ κόσμο.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα από τα 20.507 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (21/1) στην Ανατολική Αττική

– Τσίου: Μετά από μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα, κατευθυνθείτε στο Λαύριο και ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Περπατήστε το μονοπάτι που κατεβαίνει προς τη θάλασσα και θα βρεθείτε στη μικροσκοπική παραλία που είναι γνωστή ως «Τσίου». Σ’ αυτήν την απόμερη γωνιά της Αττικής με την άγρια ομορφιά, το μόνο που μπορεί να σπάσει τη γαλήνη είναι ο παφλασμός από τις βουτιές σας.

– Όρμος καταφυγή: Υπό το βλέμμα της γραφικής εκκλησίτσας της Παναγιάς της Καταφυγιώτισσας, λίγο μετά το Θυμάρι, βρίσκονται δύο δίδυμοι κολπίσκοι με βότσαλο και καταγάλανα νερά που σας περιμένουν να χαλαρώσετε στην αγκαλιά τους. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το ξωκλήσι για να ρίξετε μια ματιά στις πρωτότυπες τοιχογραφίες του Δημήτρη Μυταρά.

Δείτε ακόμα:  Ξανά στη Βουλή η ανάγκη δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική