Όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευαγγ. Μπουρνούς για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε πλοίο (βίντεο)


Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές όταν πλοίο… φορτωμένο με κορονοϊό έδεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Ραφήνα . Υπήρξε ενημέρωση για άφιξη ομάδας νέων που συμμετείχε σε πάρτι στην Ιο, καθώς υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνού τα άτομα αυτά, περίπου 70 τον αριθμό, είχαν λάβει μέρος σε πάρτι ή είχαν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που είναι σε καραντίνα στην Ιο αφού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ανεπίσημα περίπου 30 ».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι νεαροί είχαν πάει στην Ιο για διακοπές και εκεί γνωρίστηκαν με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. Από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ορισμένοι νόσησαν με κορονοϊό και έμειναν σε καραντίνα στην Ίο.

Δείτε ακόμα:  Γεγονός τα πρώτα κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων

Όσοι νεαροί συμμετείχαν στο πάρτι και ταξίδεψαν με το πλοίο Super Express που κατέπλευσε στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας μπήκαν σε καραντίνα στο καράβι και όταν έφτασαν στη Ραφήνα ελέγχθηκαν με τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς στους περίπου 70 νεαρούς έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι τους ενώ κατά τον ίδιο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν»

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πρόταση από τον Σπ. Μαυρολέων για ψήφισμα για το Παίδων Πεντέλης

Οι νεαροί αποβιβάζονταν κατά δεκάδες και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε πλήρης απολύμανση του πλοίου.

Ενώ επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά ενώ πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, γεμάτοι αγωνία για τα παιδιά τους.

«Το δύσκολο είναι ότι η πληθυσμιακή ομάδα των νέων νιώθει μακριά από τον κορονοϊό, ορισμένοι από αυτούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν, νιώθουν άτρωτοι», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο βρέφος 10 ημερών

Ο δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των νέων είναι ανεμβολίαστοι καθώς θεωρούν ότι είναι αλώβητοι από τον ιό και πως αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Μπουρνούς σε ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ ΤV, ΕΡΤ και ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με την άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας 70 νεαρών από την Ίο που ελέγχθησαν για κορονοϊό