Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για τη Μετάλλαξη της Μποτσουάνα – Τι αποφασίστηκε

Αυστηρό υγειονομικό πλαίσιο για τους ταξιδιώτες από την Αφρική ώστε να μην περάσει στη χώρα η μετάλλαξη της Μποτσουάνα αποφάσισε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Οι αλλοδαποί ταξιδιώτες από τη νότια Αφρική θα πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια από την πρεσβεία για να μπαίνουν στην χώρα και μόνο αν υπάρχει εξαιρετικά σοβαρός λόγος.

Από τη στιγμή που θα έρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα. Επίσης θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία μοριακά τεστ. Ένα πριν το ταξίδι, ένα όταν φτάσουν στην Ελλάδα και ένα στην δεκαήμερη καραντίνα.

Για τους Έλληνες πολίτες που έρχονται από τις χώρες της νότιας Αφρικής θα έρχονται κανονικά στη χώρα χωρίς να χρειάζεται ειδική άδεια όμως θα πρέπει και αυτοί να κάνουν τρία μοριακά τεστ κορονοϊού. Ένα πριν το ταξίδι, ένα όταν μπουν στη χώρα και ένα όταν βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα. Επίσης θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Να σημειωθεί ότι η Κομισιόν συνέστησε νωρίτερα σήμερα στις χώρες της ΕΕ να λάβουν εγκαίρως μέτρα, σε ότι αφορά τους ταξιδιώτες από τις χώρες της νοτίου Αφρικής, μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης της Μποτσουάνα. Η Βρετανία πήρε από χθες μέτρα, ενώ από σήμερα, μια μία οι χώρες της ΕΕ εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.