Ομοσπονδία Γονέων: Να επανέλθει η έκπτωση 50% της μαθητικής κάρτας σε Ραφήνα, Πικέρμι, Μαραθώνα & Μαρκόπουλο


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την συμπαράστασή του στα ΔΣ των Ενώσεων Γονέων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Μαρκόπουλου και στον αγώνα τους για να επανέλθει η έκπτωση της μαθητικής κάρτας στο 50%.


Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Η λύση του προβλήματος στο μακρόχρονο ζήτημα των μεταφορών, είναι από τα πρώτα θέματα της Ομοσπονδίας στις διεκδικήσεις της.

Οι Ενώσεις διαμαρτύρονται για αυτό που είναι αυτονόητο. Το δικαίωμα να μπορεί ένας μαθητής να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο του, να μπορεί να έρχεται σε επαφή με την γνώση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Η μαθητική εκπτωτική κάρτα 50% που χρησιμοποιούσαν στα ΚΤΕΛ της περιοχής, ήταν για τις χιλιάδες των μαθητών και τις οικογένειές τους, μια σημαντική βοήθεια στο να μπορεί η πρόσβαση στο σχολείο ή σε εξωσχολικές δραστηριότητες να είναι εφικτή.

Δείτε ακόμα:  Σε ετοιμότητα οι Υπηρεσίες & οι Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Μαραθώνα

Είναι υποκριτικό από τη μεριά του ΔΣ της ΚΤΕΛ Αττικής να αντιμετωπίζει τα παιδιά των περιοχών αυτών ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστική και η λογική “από τον Άννα στον Καϊάφα” και έχουν κάνει μπαλάκι τις ευθύνες δήμοι και ΔΣ-ΚΤΕΛ.

Σήμερα, για μια τυπική ημέρα ενός μαθητή, σχολείο, αγγλικά και μία δραστηριότητα, χρειάζονται πάνω από 15 €, κι αυτό καθημερινά. Σε ποια οικογένεια νομίζει το ΔΣ των ΚΤΕΛ Αττικής πως απευθύνονται; Πως θα μπορέσει ένας μαθητής να μην είναι αποκομμένος από όλα αυτά, που τον ενδιαφέρουν;

Δείτε ακόμα:  Με απόφαση Μπουρνούς στεγανοποίηση & καθαρισμός στις δεξαμενές σε Ραφήνα & Πικέρμι

Άμεσα χρειάζεται:

• Να πάρουν θέση η κάθε διοίκηση στους αντίστοιχους δήμους

• Να λυθεί το ζήτημα με την μαθητική κάρτα και την έκπτωσή της στο 50%

Παλεύουμε για να διεκδικηθεί από το κράτος η εξασφάλιση της πραγματικής και μόνιμης λύσης του προβλήματος, την δημιουργία Κρατικού Φορέα Σχολικών Μεταφορών που θα καλύπτει τις μεταφορές των παιδιών ακόμη και για τις σχολικές επισκέψεις τους.»