Ομπρέλα προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου σε Έλληνες ομογενείς πρόσφυγες από το Σουδάν! (φωτό)

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για ακόμη μια φορά πρωτοστατεί σε ανθρωπιστικές δράσεις για την φιλοξενία προσφύγων πολέμου συμβάλλοντας στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και ένταξης στο κοινωνικό σύνολο ανθρώπων που έχουν βιώσει τον όλεθρο μιας εμπόλεμης ζώνης.

Ο λόγος για 24 πρόσφυγες ομογενείς από το Σουδάν (μεταξύ τους αρκετά παιδιά) με ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι μετά από συντονισμό του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα με τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, την πρ. Υφ. Μετανάστευσης κα. Σοφία Βούλτεψη και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα, μεταφέρθηκαν σήμερα με πούλμαν της αεροπορίας στις κατασκηνώσεις Ζωγράφου που βρίσκονται εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου ΡΠ στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Ειδικότερα, οι εν λόγω πρόσφυγες επαναπατρίστηκαν στις 27 Απριλίου από το εμπόλεμο Σουδάν και από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου έφθασαν με C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, φιλοξενήθηκαν αρχικά στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι.

Εν συνεχεία, μετά από συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων της ελληνικής πολιτείας σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Δήμων Ζωγράφου και Ραφήνας Πικερμίου αποφασίστηκε και μεταφέρθηκαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στις κατασκηνώσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας όπου και θα φιλοξενηθούν για όσο καιρό απαιτηθεί.

Ήδη οι δύο Δήμοι έχουν μεριμνήσει αφενός η Δημοτική Αρχή ΡΠ για την σίτιση των προσφύγων σε συνεργασία με τις ενορίες Αναλήψεως και ΠαντοβασίλισσαςΡαφήνας, αφετέρου η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου για τη διαμονήτους στους κατάλληλα διαμορφωμένους οικίσκους της κατασκήνωσης. Την ίδια στιγμή προχωρούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη τους στην κοινωνία με άδειες παραμονής και υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. ΕυάγγελουΜπουρνούς η Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει για την ένταξη των παιδιών σε σχολικές δομές αλλά και την εργασιακή ένταξη όσων επιθυμούν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως με τους Ουκρανούς ομογενείς και τους Σύριους πρόσφυγες έτσι και τώρα η Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου ανταποκρίθηκε άμεσα και συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανακούφιση των πληγέντων από το Σουδάν.
Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη, καθήκον μας η αλληλεγγύη και ο σεβασμός.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.