Οργή για άγρια κακοποίηση ασθενούς από νοσηλευτές στην Τουρκία

Νοσηλευτές του ιδιωτικού νοσοκομείου κλείνουν το στόμα και πιάνουν από το λαιμό ασθενή που νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Τουρκία ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, ενώ οι σκληρές εικόνες που κυκλοφόρησαν από βίντεο προκαλούν ανησυχία για την περίθαλψη των ασθενών στο Τοκάτ.

Στο υλικό που βρέθηκε φαίνονται δύο νοσηλευτές να ασκούν ακραία βία σε κατάκοιτο ασθενή, κλείνοντας του το στόμα και σφίγγοντας τον λαιμό του, την ώρα που εκείνος βρίσκεται στο κρεβάτι μη έχοντας δυνάμεις να προστατευθεί.

Κάποια στιγμή ο ένας σκεπάζει με το σεντόνι τον ανήμπορο άνδρα και προσπαθεί να του φράξει την αναπνευστική οδό. Σύμφωνα με το İhlas News Agency, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου. Ο ασθενής ήταν κάτοικος Γαλλίας και ενώ βρισκόταν στην πόλη έπαθε ξαφνικά εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Καθώς συγγενείς και επισκέπτες ήταν αδύνατο να έρθουν σε επαφή μαζί του μέσα στην εντατική, υπήρχαν κάμερες τοποθετημένες έξω από τον θάλαμο, ώστε να μπορούν να τον βλέπουν. Έτσι, οι συγγενείς του θύματος αντίκρισαν ξαφνικά τους δύο νοσηλευτές να τον βασανίζουν. Κατέθεσαν μήνυση στο Υπουργείο Υγείας και μια ακόμη ποινική μήνυση στην Εισαγγελία του Τοκάτ, αν και αρχικά υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Οι δύο νοσηλευτές απολύθηκαν.

Ο ασθενής έμαθε τι του συνέβη από το βίντεο

«Έπαθα εγκεφαλικό. Ήρθα στο Κρατικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έμεινα 3 μέρες και μετά με μετέφεραν στο νοσοκομείο Medicalpark. Έμεινα εκεί για 13 μέρες. Είδα βία. Έμαθα τι πέρασα αφού συνήλθα και είδα τα βίντεο. Η ψυχή μου έχει σπάσει. Έκανα παράπονα αλλά δεν βγήκε τίποτα. Υπάρχει απόφαση μη δίωξης. Ειπώθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Συγκάλυψαν την υπόθεση. Θα συνεχίσω τον νόμιμο αγώνα μου. Ό,τι πρέπει να γίνει, κάντε το. Προσπάθησε να στραγγαλίσει. Προσπάθησε να μου βγάλει τα μάτια. Με χτύπησαν στα πόδια. Κάναμε αναφορά στο Υπουργείο Υγείας. Περιμένω απάντηση, καθώς μου είπαν “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο”», τόνισε το θύμα σύμφωνα με πηγές του İhlas News Agency.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά καταδίκασε τις ενέργειες με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τα πλάνα που φέρεται να έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο Tokat Medical Park, που δείχνουν ότι ασθενής έχει υποστεί βία από κάποιους υπαλλήλους είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το Υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

 

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.