Οργή για την ποινή – χάδι στον δράστη που πυροβόλησε κι άφησε ανάπηρη 95% τη μικρή Αλεξία

Οργή και θλίψη προκαλεί η ποινή χάδι που επέβαλε το δικαστήριο στον δράστη των πυροβολισμών την Κυριακή του Πάσχα το 2019 στις Θεσπιές της Θήβας, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη εφ’ όρου ζωής μια 8χρονη. Η μικρή Αλεξία θα παλεύει για όλη της της ζωή καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και θα μπαινοβγαίνει σε κέντρα αποκατάστασης την ώρα που ο δράστης θα κυκλοφορεί ελεύθερος. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να φυλακιστεί και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 4 ετών και 4 μηνών με αναστολή. Στο άκουσμα της ποινής οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας ξέσπασαν κατά των δικαστών και του δράστη κάνοντας λόγο για ποινή-χάδι.

«Μιλάμε για άλλο πράγμα. Tρελαθήκαμε, η απόφαση ήταν χάδι. Xάδι η απόφαση, χάδι» επαναλάμβανε συνεχώς ο πατέρας της μικρής Αλεξίας μην μπορώντας να χωνέψει ότι δεν μπήκε φυλακή ο 55χρονος. «Περιμέναμε να έμπαινε φυλακή ο δράστης αλλά τίποτα. Να πυροβολήσει ένα παιδί και να μην τον βάλουν φυλακή μέσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε σαν να πήγαινε σε εκδρομή, μια απλή συγνώμη στην απολογία του είπε και τίποτα άλλο σαν να ήταν ένα ωμό κρέας. Εδινε στην αρχή 800 ευρώ, μέχρι πέρυσι τον Οκτώβρη», λέει επίσης ο πατέρας που μίλησε μεταξύ άλλων σε Star κι Open και τον χαρακτηρίζει «μεγάλο αλήτη».

Το παιδί μου, μού είπε «γιατί σε μένα, γιατί μου το έκανε αυτό; Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε το παιδί μου… Τι να του πω;».

Ο εισαγγελέας μάς έκανε παρατήρηση… Πουθενά το κράτος

«Λίγο πολύ ο εισαγγελέας μας είπε γιατί καθόμασταν στην αυλή… Μας έκανε και παρατήρηση. Τι θέλουν, να γίνουμε Αμερική; Εχουν βγει πολλές αποφάσεις και δεν πληρώνει. Εχουν επιδικαστεί 500.000 αποζημίωση, η δεύτερη 260.000 ευρώ και η τρίτη 7.200 ευρώ για το κέντρο αποκατάστασης. Θα μας το διώξουν το παιδί από το κέντρο, πώς θα πληρώσουμε; Τα παιδιά μας τα τραβάω σε ψυχολόγους, μας έχουν καταστρέψει…»

Οσα καταθέτει ο πατέρας του κοριτσιού προκαλούν το κοινό αίσθημα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η νομοθεσία, το κράτος και ο ίδιος ο δράστης την υπόθεση…

«Η μόνη βοήθεια που έχουμε είναι από την εκκλησία κι από τον απλό τον κόσμο, λέει με παράπονο ο πατέρας και ζητά από τον δράστη να πληρώσει αυτά που έβγαλε το δικαστήριο»

«Ο δράστης έχει λεφτά, κάνει τζίρο 4,5 εκατομμύρια και δεν πληρώνει…»

Το Πρωτοδικείο Θηβών είχε προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου με αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι θεραπείες του. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει: «Συντηρώ τα παιδιά μου και την μητέρα μου, έχω και τρία σκυλιά».

«Δεν έχεις δυο παιδιά. Εχεις ένα παιδί και το λένε Αλεξία. Και σου το λέω εγώ. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά την αποκατάσταση σας για τα στοιχειώδη πρέπει να έρχεται η αποκατάσταση της Αλεξίας. Αυτό σημαίνει έμπρακτη μετάνοια», είπε ο εισαγγελέας της έδρας.

Η μικρή Αλεξία τις τελευταίες 10 ημέρες νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και ακολουθεί ειδική θεραπεία, καθώς από τον τραυματισμό της έχει μείνει ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.