Οργή και αγανάκτηση στο Νέο Βουτζά – Μήνυση κατά του Δήμου Μαραθώνα

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους του Νέου Βουτζά που ταλαιπωρούνται από τις συνεχόμενες διακοπές υδροδότησης


Μάλιστα όπως αναφέρουν έχουν καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων και του δήμου Νέας Μάκρης από τον Οικισμό του Νέου Ποντου

Δείτε όσα αναφέρει σε ανάρτηση της η Amalia Tsakiri

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Από το πρωΐ σήμερα, ένας ολόκληρος οικισμός, ο Νέος Βουτζάς, είμαστε (σχεδόν όλοι) χωρίς νερό λόγω βλάβης. Μέχρι αργά το απόγευμα, στην περιοχή υπήρχε μόνο ένας υδραυλικός του δήμου που προσπαθούσε να επισκευάσει τη βλάβη και όταν σχεδόν είχε ολοκληρώσει την επισκευή, έβγαλε αλλού πρόβλημα. Μαζεύτηκαν κι άλλοι υδραυλικοί. Εμείς, εκατοντάδες άνθρωποι που ούτε στην τουαλέτα δεν τολμούσαμε να πάμε, ούτε φαΐ να φτιάξουμε, να πλυθούμε, τίποτε απολύτως, ελπίζαμε. Δύο φορές μας ειδοποίησαν ότι το νερό τώρα άμεσα συνδέεται. Μετά από την δεύτερη φορά μας ανακοινώνουν το εξής: φτιάχνουμε τμήμα του δικτύου που αφορά τους από αριστερά, αλλά για τους από δεξιά επειδή υπάρχει μπλέξιμο αρμοδιοτήτων απευθυνθείτε στον άλλο δήμο! Και ξεμπλέξτε το μόνοι σας. Κι ας πληρώνετε εμάς πολλές δεκαετίες. Βρείτε νερό να πλυθείτε, να πιείτε, να μαγειρέψετε, να καθαρίσετε, να κάνετε όλες τις ανάγκες σας, να ποτίσετε τον κήπο που με χίλιες προσπάθειες αναζωογονήσατε μετά τη φωτιά του Ματίου (και τώρα αποτελείτε τις μοναδικές οάσεις στο φαλακρό βουνό), να πλύνετε τα χέρια σας γιατί αυτό σε τελική ανάλυση αποτελεί την υπέρτατη προστασία κατά του κορωνοϊού…

Δείτε ακόμα:  Νύχτα τρόμου στο Πικέρμι!

Βρείτε φίλους να γεμίζετε μπουκάλια και μπετόνια από τη βρύση τους και δεν πειράζει κιόλας αν για καμιά 10αριά (ίσως και παραπάνω μέρες) δεν πλυθείτε. Δεν χάλασε κι ο κόσμος. Αλλά αν σας χαλάει κιόλας, βρείτε τρόπο μόνοι σας.

Αυτά τα ωραία. Εν έτει 2020 σε μια (χα!) πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, σε μια περιοχή δίπλα στην πρωτεύουσα, που αυτή τη φορά δεν πλήγηκε από φωτιά, ούτε την χτύπησε πλημμύρα, ούτε βροχές, ούτε αέρας.

Δείτε ακόμα:  Το ευχαριστώ της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης Λέρου στο Π.Σ Εθελοντών Νέου Βουτζά - Προβαλίνθου

Την χτύπησε η ανθρώπινη θεσμική ανευθυνότητα που δεν λογαριάζει τους ανθρώπους, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ρίξει την αρμοδιότητα και την ευθύνη αλλού.

11 Οκτωβρίου 2020. Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων και του δήμου Νέας Μάκρης (από τον Οικισμό του Νέου Πόντου) , αλλά δεν μπορείς να την πιεις τη μήνυση, να την ρίξεις στην τουαλέτα να φύγουν οι ακαθαρσίες, ούτε να πλυθείς με αυτή. Για να λέμε και την αλήθεια, μάλλον ούτε και να δικαιωθείς μπορείς.

Δείτε ακόμα:  Κορωπί: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης - «Κοντεύουμε να τρελαθούμε», λέει ο πατέρας της

Υ.Γ.
Όποιος μπορεί και θέλει ας το κοινοποιήσει. Αυτό που συνέβη σήμερα και (όπως δείχνει) θα συνεχίσει να συμβαίνει για πολλούς από εμάς, είναι τουλάχιστον απάνθρωπο.