Οριστικό: Ανοίγουν στις 1/2 Γυμνάσια και Λύκεια – Τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές

Παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποιήθηκε η σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αρχικά, η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση της πανδημίας στην επικράτεια τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες. «Ενεργά κρούσματα είναι περίπου 6.000 σε όλη την επικράτεια, με τα μισά από αυτά να βρίσκονται στην Αττική. Ο αριθμός των τεστ ξεπερνά τις 25.000 την ημέρα και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 2%. Ο πραγματικός αριθμός όμως είναι μεγαλύτερος».

Δείτε ακόμα:  Επιχειρηματίας δίνει μπόνους 300 ευρώ σε όσους υπαλλήλους έκαναν το εμβόλιο

Η λοιμωξιολόγος πρόσθεσε ότι νοσηλεύονται 1.500 ασθενείς σε όλη την επικράτεια. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 110 εισαγωγές την ημέρα. Η πληρότητα των απλών κλινών Covid είναι 23% και στο 49% είναι η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ.

«Σήμερα, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι η αύξηση της πανδημίας λόγω συναθροίσεων τα Χριστούγεννα, δεν συνέβη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στο τέλος θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί της Ευρώπης».

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπόριου. «Παρά τους αυστηρούς ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την χρήση της μάσκας. Είναι πολύ νωρίς για να δούμε κάποιο αποτύπωμα. Στα μεγάλα κέντρα διαπιστώθηκε αύξηση 16% της κινητικότητας».

Δείτε ακόμα:  Στον εισαγγελέα το πόρισμα για το θάνατο της 27χρονης Δώρας που πέθανε μετά τον τοκετό

Η επιδημιολογική εικόνα όλης της χώρας αξιολογείται όχι μόνο με τη βάση των νέων κρουσμάτων. Αξιολογείται με τις ηλικίες των ενεργών κρουσμάτων, την πληρότητα των κλινών Covid και των ΜΕΘ κάθε περιοχής.

Σήμερα, ζητήθηκε η άποψη της Επιτροπής για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στο άνοιγμα. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου. Στις κόκκινες περιοχές όμως, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια».

Δείτε ακόμα:  Δασικοί Χάρτες: προς νέα παράταση οι αντιρρήσεις- Tο «ξεπρασίνισμα» κρίνεται στο ΣτΕ

lawandorder.gr