Ωρωπός: 1,5 μέτρο χιόνι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Απεγκλωβίστηκε έγκυος – Επιχειρεί ο Στρατός! (φωτό)

Πρωτοφανείς καταστάσεις ακόμα και για τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας που είναι μαθημένοι στα χιόνια, βιώνει το ορεινό σημείο του Δήμου Ωρωπού. Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που με κόπο στέλνουν οι κάτοικοι καθώς δεν υπάρχει ρεύμα και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας φτάνει μετά εμποδίων. Το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος το ένα ενάμιση, ενώ στη λίμνη Μπελέτσι είναι ακόμα περισσότερο.

Παλεύουν να ανοίξουν το δρόμο

Οι κάτοικοι των σπιτιών επιχειρούν μόνοι τους για να απεγκλωβιστούν καθώς από τις Αφίδνες και πάνω οι δρόμοι έχουν κλείσει και είναι απροσπέλαστοι ακόμα και από τα εκχιονιστικά. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη καθώς για 48 ώρες έχει κοπεί το ρεύμα.

Δύσκολα πριν την Παρασκευή

Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στις υποδομές ρεύματος είναι απίθανο να επιδιορθωθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ πριν από την Παρασκευή. Στο σημείο έχουν κλείσει οι δρόμοι, ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος, ενώ όσο περνούν οι ώρες το χιόνι παγώνει και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Δείτε ακόμα:  Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Απεγκλωβίστηκε έγκυος

Η άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν, χθες, έγκυο γυναίκα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η γυναίκα στον όγδοο μήνα κύησης βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μέσα στο σπίτι της χωρίς νερό και ρεύμα από την Δευτέρα.

Χθες χρειάστηκε να μεταβεί για τις καθιερωμένες εξετάσεις της αλλά ήταν αδύνατον να βγει από το σπίτι της. Ειδοποίησε το δήμο και αυτός την ΕΜΑΚ, ερπυστριοφόρο της οποίας μετέβη στην περιοχή και απεγκλώβισε την γυναίκα, η οποία με όχημα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και εν συνεχεία σε ασφαλές μέρος. Η ίδια μιλώντας στον Alpha ευχαρίστησε όσους συνέτρεξαν και μετείχαν στον απεγκλωβισμό της.

Δείτε ακόμα:  Πόρτο Ράφτη: Ποιες παραλίες αξίζει να επισκεφτείτε

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η περιοχή ανήκει στην κοινότητα Αφιδνών και στο Δήμο Ωρωπού και ο Δήμαρχος Ωρωπού με δήλωση του αποκάλυψε πως θα ζητήσει να κηρυχτεί ο Δήμος των 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είπε ακόμα πως πήρε την υπόσχεση πως εντός των επόμενων ωρών θα επιχειρήσουν τα βαριά μηχανήματα του στρατού προκειμένου να ανοίξουν έναν δρόμο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Μηχανήματα του Στρατού»

«Ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γνωρίζω πότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει τις ζημιές. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι όπου μας ζητηθεί να δώσουμε πρόσβαση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μπορούμε να το πράξουμε άμεσα. Το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ. Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού που έχει την ευθύνη συντονισμού. Έχει στείλει ήδη μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού.

Δείτε ακόμα:  Αραφήνεια 2022: 400 “δελφίνια” κατέκλυσαν το Κολυμβητήριο της Ραφήνας (φωτό)

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ethnos.gr είναι από τις οδούς Πολυδεύκης, Κάστορος και Οδυσσέως που σημειωτέων είναι πολύ χαμηλότερα από τη λίμνη Μπελέτσι.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ethnos.gr είναι από τις οδούς Πολυδεύκης, Κάστορος και Οδυσσέως που σημειωτέον είναι πολύ χαμηλότερα από τη λίμνη Μπελέτσι.