Όταν ο… «Δυναστείας» Σωτήρης Μουστάκας γύριζε ταινία στη Ραφήνα (video)


Η Ραφήνα ως γνωστόν έχει γίνει τόπος γυρισμάτων για διάφορες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίες μάλιστα σημειώνουν και υψηλές ακροαματικότητες.

Όμως και στο παρελθόν ο τόπος μας είχε την τιμητική του, αφού το λιμάνι της Ραφήνας συχνά πυκνά γινόταν το ιδανικό πλατό για να γυριστεί μία σειρά ή μία ταινία.

Αυτό συνέβη και το, μακρινό για κάποιους, πολύ κοντινό για κάποιους άλλους, 1985 όπου η ταινία «ο Δυναστείας», με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, μας μεταφέρει για λίγο στο λιμάνι της Ραφήνας εκείνης της εποχής.

Στα πλάνα της ταινίας, βλέπουμε το χώρισμα του λιμανιού από την πλαζ, η οποία τότε ήταν γεμάτη λουόμενους.

Μέσα στο παλιό λιμάνι, εμφανίζονται το «Κάρυστος», το «Κάρυστος 2» που εξυπηρέτησε μόλις δύο χρόνια τη γραμμή του Μαρμαρίου, αλλά και το «Μαρμάρι».

Για όσους, νεότερους, δεν γνωρίζουν, τα πλοία εκείνη την εποχή έπιαναν στο παλιό τμήμα του λιμανιού που σήμερα εξυπηρετεί τα καΐκια και τα σκάφη.

Για τις ανάγκες της ταινίας είχε στηθεί ένα νυφοπάζαρο, με τα κορίτσια να περνούν πάνω κάτω για να τα δουν οι επίδοξοι γαμπροί.

Για την ιστορία, στην συγκεκριμένη ταινία ο Σωτήρης Μουστάκας είχε τον ρόλο ενός στρατιώτη που αλλάζει τις μονάδες «σαν τα πουκάμισα», όπως και τις γυναίκες στις περιοχές που πηγαίνει. Μετά από μία θαλασσινή περιπέτεια, βρίσκεται στη ζούγκλα, όπου παραμένει για πολλά χρόνια, πριν επιστρέψει πάμπλουτος στην Αθήνα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που γυρίστηκε στο λιμάνι και την πλαζ της Ραφήνας.