Όταν ο Ερντογάν είχε έρθει στη Ραφήνα (φωτό)

Ήταν Μάιος του 2004, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αθήνα ως πρωθυπουργός της Τουρκίας και μάλιστα τότε είχε επισκεφθεί και την Ραφήνα

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο -τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Εμινέ. Το πρωθυπουργικό ζεύγος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή και την Νατάσα Παζαΐτη, στους οποίους δώρισε ένα χαλί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι “ένα σημείο που με καθιστά ιδιαιτέρως ευτυχή είναι, ότι πολλά από τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες μπορούν, πλέον, να συζητούνται στις διμερείς επαφές και όχι μέσων τρίτων…”.

Μάλιστα, η Νατάσα Παζαΐτη ξενάγησε την Εμινέ Ερντογάν στην Ακρόπολη και στην Πλάκα.

Το δείπνο στη Ραφήνα

Την παραμονή τη συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, τα ζεύγη Καραμανλή και Ερντογάν πέρασαν το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία της Ραφήνας. Όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Το Βήμα», «το μενού, που επιμελήθηκε η κυρία Νατάσα Καραμανλή, περιείχε αποκλειστικά ελληνικούς ψαρομεζέδες και εδέσματα από ολόκληρη τη χώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου έπαιζε μουσική, που είχε επιλέξει επίσης η κυρία Καραμανλή, από έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου και ορχηστρικά κομμάτια από έργα των Άκη Πάνου και Απόστολου Καλδάρα».

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Το 2004, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα από το 1988 και ο πρώτος που είδε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το 1952.

Σε δηλώσεις του από την Κομοτηνή, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η παρουσία των μουσουλμάνων στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή δρα ως γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και όχι ως παράγοντας αποσταθεροποίησης. Ζήτησε από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να τον υποδεχτούν, να μην απαρνηθούν την εθνική και πολιτιστική τους ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα να εργαστούν για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, όπου ζουν.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.