Οταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Βενιζέλο στην Κύνθο

Είναι δύο πρώην. Ο ένας πρώην Πρωθυπουργός και ο άλλος πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός αρχηγός. Επίσης είναι δύο πρώην εχθροί —η κριτική που ασκούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο κοινοβούλιο για τα σφάλματα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή υπήρξε σφοδρή και συστηματική. Τώρα όμως βρέθηκαν μαζί στην Κύθνο.

Τη συνάντηση των δύο σημαντικών πολιτικών ανδρών αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», η στήλη παραπολιτικών του «Βήματος της Κυριακής». Περιγράφεται ότι συνέφαγαν στο ίδιο εστιατόριο, αλλά χωριστά και αντάλλαξαν μερικά ευγενικά λόγια. Γράφει ο «Βηματοδότης»:

Δείτε ακόμα:  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 1.730.000 ευρώ

Τούτο το ιδιαίτερο καλοκαίρι πάντως κρύβει και συναντήσεις απρόσμενες. Μια από αυτές συνέβη στην Κύθνο. Συνέπεσαν στα ιστορικά Λουτρά του νησιού, σε απόσταση δύο κολπίσκων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και βεβαίως η γειτνίαση έφερε αναπόφευκτα και τη συνάντηση. » Τα ζεύγη Καραμανλή, Βαληνάκη και Βενιζέλου βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες να δειπνούν χωριστά μεν, αλλά πολύ κοντά, σε εστιατόριο στην Αγία Ειρήνη. Οπως μας μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η συνάντηση των δύο επιφανών υπήρξε πολιτικά ορθή. Ευγενικές, πολιτισμένες, κοινωνικές κουβέντες αντάλλαξαν οι δύο, παρότι υπήρξαν σφοδροί αντίπαλοι. Ο χρόνος και η απόσταση από τα τεκταινόμενα αμβλύνουν, βλέπετε, τα όποια πάθη…». Βέβαια τα «όποια πάθη» στα οποία αναφέρεται ο «Βηματοδότης» έχουν αμβλυνθεί καιρό τώρα. Αρκεί να θυμηθούμε αυτή τη διάσημη πια σειρά φωτογραφιών από μια συζήτηση στη Βουλή το 2017.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων – Πού θα «χτυπήσουν»

Πηγή: Protagon.gr