Παλλήνη: Ισχυρά μηνύματα από τον Δήμαρχο & την Επιτροπή Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα Δημάρχου Παλλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό μας. Είναι παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται σωματική, ψυχολογική, λεκτική βία ή παρενόχληση. Καμιά δεν πρέπει να δέχεται κοινωνική και εργασιακή αδικία, υποβάθμιση και αποκλεισμό.
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη.

Πολιτεία, θεσμοί και πολίτες οφείλουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας, στηρίζοντας εμπράκτως κάθε γυναίκα απέναντι στη βία, τον φόβο, την καταπίεση, τον εξευτελισμό και τον περιορισμό.

Ο Δήμος Παλλήνης είναι στο πλευρό όλων των γυναικών, κάθε ηλικίας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, μέσα από τις Κοινωνικές Δομές του αλλά και με ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης, ενθαρρύνοντας όλες τις γυναίκες να απελευθερωθούν από τα δεσμά τιτ φόβου και να μιλήσουν.
Μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών.
Σπάστε τη σιωπή. Δεν είστε μόνες.»

Μήνυμα Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Παλλήνης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) εξέδωσαν το εξής μήνυμα:

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί με Απόφαση του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με στόχο να αναδειχθεί το πρόβλημα σε διεθνή διάσταση.

Η έμφυλη βία συνήθως είναι αόρατη, μπορεί να είναι σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική, ενδοοικογενειακή, stalking.

Τα θύματα χρειάζονται την προστασία της Πολιτείας και ενθάρρυνση για να μιλήσουν. Η αλλαγή των στερεοτύπων, η νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”, η άμεση αντιμετώπιση σχετικών περιστατικων από τους αρμόδιους φορείς, η ευαισθητοποίηση και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών αποτελούν αναγκαιες προϋποθέσεις προκειμένου να “ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”.

Η ΔΕΠΙΣ έχει συμβουλευτικό ρόλο για θέματα που άπτονται της προώθησης,της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.Συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ) και με δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), με τους Ξενώνες Φιλοξενίας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου Παλλήνης και την πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 καθώς και με φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Η ενδυνάμωση, η ενθάρρυνση και η στηριξη των γυναικών είναι έργο όλων μας, ώστε να μπορέσουν τα θύματα να πάρουν πίσω οι ίδιες τη ζωή που τους ανήκει.

Ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε σε ο,τι συμβαινει γύρω μας.

-Μπορείς να μιλήσεις.

-Δεν είσαι μόνη.

-Είμαστε δίπλα σου.

Η πρόεδρος της επιτροπής

Βασιλική Μελισσά

Τα μέλη

Αμοργιανού Μαρία

Κωνσταντίνου Ελίνα

Πλατανιά Κατερίνα

Σκαλκώτου Αργυρώ

Γούνια Μαριλένα

Σμέρος Κωνσταντίνος

 

Δείτε οπτικοακουστικό υλικό:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.