Ποιος έδωσε άδεια να γίνεται η είσοδος και η έξοδος δεκάδων οχημάτων που μεταφέρουν μαθητές και γονείς απευθείας μέσω μιας κεντρικής λεωφόρου στην Ανθούσα; Το ερώτημα αυτό τίθεται πλέον ανοιχτά από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς, που καθημερινά βιώνουν ένα σκηνικό κυκλοφοριακής ασφυξίας έξω από το νέο μεγάλο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
Η κατάσταση που επικρατεί έξω από το νέο μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στη Λεωφόρο Ανθούσας (στην Παλλήνη) είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Οχήματα σταθμεύουν παράνομα πάνω στη λεωφόρο, οδηγοί κλείνουν επιδεικτικά τον δρόμο προκειμένου να αποβιβάσουν ή να παραλάβουν παιδιά, ενώ δεν λείπουν οι επικίνδυνες αναστροφές εν μέσω αυξημένης ροής κυκλοφορίας. Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι υπάλληλοι στην είσοδο, περνούν στην «αντεπίθεση» λέγοντας απλά ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Η εικόνα που μεταφέρεται είναι ανησυχητική: όπως αποκαλύπτει το airetos.gr
Η κεντρική λεωφόρος – η οποια συνδέει την Ανθούσα, το Ντράφι, τη Διώνη, την Πεντέλη και αλλες περιοχές με τη λεωφόρο Μαραθώνος – μετατρέπεται σε άτυπο χώρο στάθμευσης.
Δημιουργούνται ουρές οχημάτων και μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας.
Παιδιά διασχίζουν τον δρόμο ανάμεσα σε σταματημένα και κινούμενα αυτοκίνητα. όπως αναλύθηκε στο airetos.gr
Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο: ποιος ενέκρινε την κυκλοφοριακή ρύθμιση που επιτρέπει την απευθείας πρόσβαση ενός τόσο μεγάλου σχολείου από κεντρικό οδικό άξονα; Υπήρξε ολοκληρωμένη μελέτη οδικής ασφάλειας; Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις πρόσβασης; Προβλέφθηκε ειδική λωρίδα επιβίβασης–αποβίβασης;
Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνεται, δεν καταγράφεται κανένας έλεγχος από την Τροχαία, γεγονός που επιτρέπει την επανάληψη της παράνομης στάθμευσης και των ριψοκίνδυνων ελιγμών.
Κάτοικοι της περιοχής προειδοποιούν ότι η πιθανότητα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος καραδοκεί, ιδίως σε ένα σημείο όπου καθημερινά κινούνται δεκάδες ανήλικοι μαθητές όπως αναλύθηκε στο airetos.gr . Ζητούν άμεσες απαντήσεις και παρεμβάσεις πριν το ζήτημα λάβει τραγικές διαστάσεις.
Το ερώτημα παραμένει σαφές και πιεστικό:
Ποιος έδωσε την άδεια να γίνεται η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων μέσω κεντρικής λεωφόρου; Και με ποια κριτήρια;
airetos.gr
















































