Παλλήνη: «Το παιδί μου ακόμα κλαίει όταν μένει μόνο σε κλειστό χώρο» (βίντεο)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα ο οδηγός και οι δύο συνοδοί του σχολικού λεωφορείου, που ξέχασαν για τέσσερις ολόκληρες ώρες ένα τρίχρονο αγοράκι.

Όπως είπε η μητέρα του παιδιού στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το παιδί ακόμα και σήμερα βασανίζεται από τους φόβους του.

«Όταν μένει μόνο του σε κλειστό χώρο, αρχίζει και κλαίει και με ζητάει», είπε.

Οι δύο γονείς υποστηρίζουν πως η ανευθυνότητα των υπαλλήλων του παιδικού σταθμού, όπου πήγαινε το παιδί τους, έχει προκαλέσει μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα στο αγοράκι και έχουν απευθυνθεί σε ειδικούς για να βοηθήσουν τον μικρούλη να το αντιμετωπίσει.

Δήλωσαν μάλιστα αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Οι δύο συνοδοί και ο οδηγός σχολικού λεωφορείου που κατηγορούνται ότι ξέχασαν ένα τρίχρονο αγοράκι μέσα στο λεωφορείο επί 3,5 ώρες καταδικάστηκαν

Ειδικότερα, το δικαστήριο υιοθετώντας επί της ουσίας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία στο Γραμματικό: Σπάει τη σιωπή του ο μηχανικός της «Ήλιος» που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία

Οι τρεις κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, επιχείρησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Ο οδηγός ανέφερε, ότι «με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω», προσθέτοντας ότι «όπως έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι».

«Ήταν λάθος μου που δεν κοίταξα το λεωφορείο»

«Μπήκα στη μπροστινή θέση, η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ», υποστήριξε η μία κατηγορούμενη συνοδός.

Για λάθος και κακιά στιγμή έκανε λόγο στην απολογία της η δεύτερη συνοδός. «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω».

Δείτε ακόμα:  Σπηλαιοκατάδυση σε πλημμυρισμένο ορυχείο του Λαυρίου - Τι ανακάλυψαν οι δύτες (φωτό & βίντεο)

Η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, σημειώνοντας ότι είναι και «η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».

Νωρίτερα, η μητέρα του τρίχρονου Θαλή περιέγραψε τις στιγμές μεγάλης αγωνίας που έζησε όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι το παιδί δε βρισκόταν στο σχολείο.

«Όταν μου είπαν ότι το παιδί δεν πήγε σχολείο άρχισα να τσιρίζω»

«Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο».

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά και με ραντεβού η εξυπηρέτηση στο Δήμο

«Παράλληλα, κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δε μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι “Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω”!»

Όπως επεσήμανε η μητέρα του στο δικαστήριο, το παιδί μετά το περιστατικό εμφάνισε έντονο στρες, στο νοσοκομείο όποιυ μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του. Ενώ, από τις 29 Οκτωβρίου έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιν δίπλα του, θέλει πρώτο να βγαίνει από το κάθισμα του αυτοκινήτου και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του.

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου μίλησε για απροσεξία και ανθρώπινο λάθος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το συμβάν στους τρεις κατηγορούμενους.