Παναγιωτόπουλος για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Το πρόστιμο των 100 ευρώ εξοντώνει τους ασθενέστερους συμπολίτες

Ως «έσχατο μέτρο» χαρακτήρισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Τάκης Παναγιωτόπουλος ενώ «καταπέλτης» ήταν για το πρόστιμο των 100 ευρώ

«Έσχατο» χαρακτήρισε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τασσόμενος αναφανδόν κατά του προστίμου των 100 ευρώ.

«Στη χώρα μας δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα, κίνητρα- αντικίνητρα, αλλά εδώ που φτάσαμε…», είπε στον ΑΝΤ1 ο Τάκης Παναγιωτόπουλος τονίζοντας πως, η υποχρεωτικότητα τον βρίσκει θετικό, όχι όμως και το πρόστιμο, αφού «εξοντώνει τους ασθενέστερους συμπολίτες μας».

«Υπάρχουν εναλλακτικά μέτρα, όπως το να μην μπορεί να πάει πουθενά εκτός από φαρμακεία και σουπερ μάρκετ», είπε, επισημαίνοντας πως με την επιβολή προστίμου «παραβιάζεται θεμελιώδης αρχής της αρχής της επιστήμης, δε βοηθά την καταπολέμηση του ιού η διαίρεση της κοινωνίας. Βοηθά τους ανεμβολίαστους να εμμένουν περισσότερο».

Δείτε ακόμα:  Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 9 ερωτήσεις – απαντήσεις για όλα όσα θέλετε να μάθετε

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον που έφτασε και στην Ελλάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «δεν πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από τα πρώτα κρούσματα που είναι σε νέους ανθρώπους» επισημαίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι, «το εμβόλιο προστατεύει» από την εν λόγω μετάλλαξη.

Παράλληλα έσπευσε να καθησυχάσει τους κατοίκους των Χανίων, της περιοχής όπου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον κάνοντας λόγο για «μία εξαιρετική περίπτωση περιχαράκωσης», ενώ ερωτηθείς γιατί δεν φάνηκε από τα πρώτα τεστ του 40χρονου ότι ήταν θετικός, εξήγησε πως «έτσι γίνεται, υπάρχει χρόνος επώασης. Τα πρώτα τεστ αναμένεται να είναι αρνητικά, γι’ αυτό συστήνεται επανάληψη τεστ».

Δείτε ακόμα:  Βασίλης Γκουρούσης: Η πρώτη εμφάνιση μετά την αποφυλάκισή του (βίντεο)

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, να έχει να κάνει και με το ότι ο ασθενής μηδέν με μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα ήταν εμβολιασμένος, που δεν φάνηκε θετικό το αρχικό του τεστ, «γιατί το φορτίο που αναπτύσσεται στον εμβολιασμένο είναι μικρότερο».

Newsbomb.gr.