Πανάκριβες οι τιμές σε οβελία και γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι φετινές γιορτές θα είναι αισθητά ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ακρίβεια καλπάζει και «χτυπά» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ακριβά πωλείται η γαλοπούλα και ο οβελίας, με αρκετούς καταναλωτές να προβληματίζονται για το εάν θα εντάξουν τα συγκεκριμένα είδη κρέατος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το κιλό για τη γαλοπούλα κυμαίνεται από 12 έως 13 ευρώ ενώ και τα γουρούνια φέτος πωλούνται πιο ακριβά κατά 1 με 1,5 ευρώ. Την ίδια στιγμή αρνιά και κατσίκια πωλούνται στην αγορά από 13 έως 15 ευρώ το κιλό. Αρκετοί πάντως καταναλωτές παραγγέλνουν γαλοπούλα εισαγωγής, που κοστίζει από 7 έως 9 ευρώ το κιλό ενώ η κατεψυγμένη εισαγωγής στοιχίζει περίπου 5 ευρώ το κιλό.

Οι καταναλωτές ψωνίζουν από τώρα για να εξασφαλίσουν την καλύτερη τιμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Οι φετινές γιορτές θα είναι αισθητά ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ακρίβεια καλπάζει και «χτυπά» το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ως εκ τούτου οι καταναλωτές φαίνεται πως θα πληρώσουν κατά 20%-30% ακριβότερα το φετινό εορταστικό τραπέζι, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

Λόγω της ακρίβειας που επικρατεί στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης θα καλύψουν οι εισαγωγές από την Ιταλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr και τον Χρήστο Διαμαντόπουλο, ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες»: «έχουμε μεγάλη έλλειψη σε γαλοπούλες λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία. Νωπή γαλοπούλα θα βρίσκουμε αλλά δεν θα είναι απαραίτητα ελληνική ελευθέρας βοσκής. Έχουμε κάνει όπως κάθε χρόνο εισαγωγές από την Ιταλία και τη Γαλλία».

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις τιμές κυμαίνονται περίπου στα 11 ευρώ η ίδια δηλαδή σε σχέση με πέρσι. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι τα κρεοπωλεία έχουν κάνει τις παραγγελίες τους και έχουν και τις κρατήσεις τους οπότε δεν θα μπορεί να βρει κάποιος ελληνική γαλοπούλα την τελευταία στιγμή».

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.