Πανελλαδικές 2022: Προς κατάργηση το διπλό μηχανογραφικό

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το διπλό μηχανογραφικό στις Πανελλαδικές 2022, με αποτέλεσμα να υπάρχει η σκέψη να καταργηθεί, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Ο χρόνος για τους μαθητές της Γ Λυκείου μετράει αντίστροφα για τις Πανελλαδικές 2022 και στο υπουργείο Παιδείας εντείνονται οι σκέψεις να καταργηθεί το διπλό μηχανογραφικό.

Δημοσίευμα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει πως κύκλοι του υπουργείου ανυσηχούν πως το διπλό μηχανογραφικό θα δημιουργήσει προβλήματα στους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους φοιτητές και θα δημιουργήσει πιθανές αντισυνταγματικές ανισότητες.

Συγκεκριμένα, ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορεί να συμπληρώσει τις σχολές που τον ενδιαφέρουν αλλά και μερικές σχολές χαμηλότερου βαθμολογικού επιπέδου, ώστε να εισαχθεί σε αυτές, σε περίπτωση που δεν περάσει εκεί που ήθελε.

Δείτε ακόμα:  Σε αναστολή λειτουργίας το Δημόσιο και την Τετάρτη - Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται

Μάλιστα, θα μπορεί στη δεύτερη κατανομή θέσεων και στο επόμενο μηχανογραφικό, κάποιος άλλος υποψήφιος να κερδίσει με πολύ λιγότερα μόρια μια θέση στις σχολές που περιλαμβάνονταν στις αρχικές επιλογές του αλλά δεν μπήκε.

Έτσι, ενδέχεται οι Πανελλαδικές 2022 να γίνουν απρόβλεπτες και να ανακύψουν νέα προβλήματα σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί το διπλό μηχανογραφικό, το εξεταστικό σύστημα θα έχει την περυσινή μορφή, δηλαδή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με τις νέες προσαρμογές των ΑΕΙ στους συντελεστές.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Προβλήματα με το ΕΚΑΒ

 

ieidiseis.gr