Παπάς σε ρόλο τραυματιοφορέα μετέφερε με το αυτοκίνητό του ασθενή!

Την κατάσταση στα χέρια του πήρε ένας παπάς στα Κανάλια Μαγνησίας, όταν ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για να μεταφέρει την άρρωστη γυναίκα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα άλλου ιερέα που παραθέριζε στα Κανάλια Μαγνησίας ανέβασε υψηλή πίεση και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι συγγενείς της ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για να καλύψει την έκτακτη ανάγκη.

Έτσι, ο παπάς του χωριού έβαλε τη γυναίκα στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο. Στα μέσα της διαδρομής είδε το ασθενοφόρο που είχε ξεκινήσει από το Βόλο για να την παραλάβει και σταμάτησε για να γίνει η αλλαγή…

Το γεγονός έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook:

«Διακομιδή ασθενούς από τα Κανάλια στο Νοσοκομείο Βόλου μέσα στο ΙΧ του ιερέα της περιοχής.
Ο λόγος: Δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Οι πολίτες της Μαγνησίας συνεχίζουν να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο με ανορθόδοξους τρόπους, σε καρότσες ή ΙΧ.
Η Κυβέρνηση προσλαμβάνει γενναιόδωρα 3.300 ιερείς και 4.500 ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ η πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων που θα μεταφέρουν έγκαιρα και με ασφάλεια τους ασθενείς αποτελεί πολυτέλεια και «επιβάρυνση της τσέπης του φορολογούμενου».
Η σημερινή εικόνα λίγες μέρες μετά το περιστατικό με την μεταφορά γυναίκας σε καρότσα αγροτικού στη Ζαγορά, δεν τιμά και δεν αξίζει στην περιοχή μας.
Η γυναίκα από τα Κανάλια μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο, αφού την παρέλαβε το ΕΚΑΒ Βόλου στο ύψος του ΠΕΒ.

Άραγε, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας που έχει γυρίσει από καιρό την πλάτη του στη Μαγνησία, έχει αναρωτηθεί τι θα γινόταν σε περίπτωση ανάγκης μεταφοράς έκτακτου περιστατικού από περιοχές, όπως το Κεραμίδι, το Βενετό ή το Καμάρι, όπου μεσολαβεί και ορεινός όγκος;»

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.