Παπαθανάσης: Θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 12 μπαρ και εστιατόρια

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αποτυπώσει την πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης και συμπλήρωσε ότι «ο πρωθυπουργός θα πει σήμερα πώς θα βγούμε από την κρίση».

Ο υπουργός δεν θέλησε να «προδώσει» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργός σήμερα στη ΔΕΘ ωστόσο ανέφερε ότι θα όλα τα μέτρα θα είναι για τη στήριξη των εργαζομένων αλλά και των επιχειρήσεων.

Θα συνεχίσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 12

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από περιπολικό - Από τον Κολωνό στο Παίδων σε 4 λεπτά για να σωθεί ένα παιδί!

Όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κοροναϊού ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε πολύ θετικό το μέτρο περιορισμού λειτουργία των καταστημάτων υγιεινομικού ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «το μέτρο λειτουργεί πολύ καλά και δεν έχουμε λόγο να το πειράξουμε. Μετά τις 12 υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση αλκόολ και μεγαλύτερος συνωστισμός. Το μέτρο θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα».

Γενικευμένη χρήση μάσκας: Όλα είναι ανοιχτά

Ο κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε για την χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους και δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο μέτρο.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία: Οι καταστροφικές πλημμύρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα (φωτό & βίντεο)

«Είναι μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Οι επιδημιολόγοι εξετάζουν όλα τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας αλλά όσο προχωράμε στο φθινόπωρο, όλα μπορεί να τα δούμε. Σε μια τέτοια κρίση, όλα είναι ανοιχτά προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.