«Παράθυρο» για την εστίαση από Σαρηγιάννη: «Μπορεί να ανοίξει τον Απρίλιο στην Αττική»

Η’ μεγαλύτερο lockdown ή σύστημα «ακορντεόν» -ή «βεντάλια» όπως το χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- χρειάζεται για να ανοίξει η εστίαση στην Αττική πριν το Πάσχα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα ανέλυσε o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προχωρώντας και σε εκτιμήσεις για το πόσο πρέπει να διαρκέσουν τα νέα, αυστηρότερα μέτρα του lockdown για να μπορέσει να ανοίξει η εστίαση.

Δείτε ακόμα:  Νέα καταγγελία για τον επιδειξία της Νέας Σμύρνης: Παρενόχλησε 16χρονη (βίντεο)

«Αν εφαρμόσουμε σωστά τα μέτρα ίσως αρχές Μαρτίου θα έχουμε 100-150 κρούσματα την ημέρα»
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ρωτήθηκε για το τι λέει η προβολή για τα κρούσματα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με τον καθηγητή να τονίζει ότι «αν τα εφαρμόσουμε μιλάμε για μια μείωση που μπορεί να οδηγήσει στις αρχές του Μάρτη, όχι την πρώτη βδομάδα, ακόμα και στα 100-150 κρούσματα την ημέρα». «Θα έχουμε δηλαδή μια πολύ σημαντική μείωση, όχι κάθετη αλλά πολύ καλή» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, καλό θα είναι «να είναι τα κρούσματα στην Αττική λιγότερα από 200».

Δείτε ακόμα:  Ο κύβος ερρίφθη για την εστίαση: Πότε θα δοθεί η επιδότηση - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις (όλη η προκήρυξη)

Ουσιαστικά ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι χρειάζεται lockdown για μίνιμουμ τρεις εβδομάδες για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε άνοιγμα. Ή και περισσότερο.

«Αν κανείς τρέξει 4 βδομάδες έχει καλύτερη αποσυμπίεση των ΜΕΘ. Ήταν η κατάλληλη στιγμή, δεν μπορούσαμε να αργήσουμε παραπάνω» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη να διαρκέσει το lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου.

«Η εστίαση στην Αττική μπορεί να ανοίξει τον Απρίλιο»

«Υπόκειμαι και εγώ στους περιορισμούς. Το σημαντικό είναι να αποφασίσουμε σαν κοινωνία, πώς θέλουμε να λειτουργήσουμε εκτός lockdown» ανέφερε ο καθηγητής.

Δείτε ακόμα:  Νέα Σμύρνη: "Ζούμε με τον φόβο μην τον ξαναδούμε μπροστά μας" λέει ένα από τα θύματα του 22χρονου

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, για την εστίαση χρειάζεται λίγο μεγαλύτερο lockdown, ή άνοιγμα-κλείσιμο για να έχουμε εστίαση.

«Στην Αττική μπορεί να λειτουργήσει από τον Απρίλιο» κατέληξε.

ieidiseis.gr