Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κώστα Τσιάρα στο Πικέρμι, για τον Γιάννη Μιχαηλίδη (φωτό)

«Παρέμβαση» στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στο Πικέρμι πραγματοποιήθηκε από μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», σε αντίδραση της απόρριψης του αιτήματος του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για αποφυλάκιση.

Κατά την παρέμβαση έγιναν προσαγωγές μελών της συλλογικότητας.

Στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα 28/7 το πρωί, το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε το δίκαιο αίτημα του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για υφ’ όρους αποφυλάκιση.

»Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος από το 2013 και έχει εκτίσει τα 3/5 της αρχικής του ποινής. Ήδη από τις 29/12/21 έχει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποφυλακιστεί υπό όρους, παρ’ όλ’ αυτά οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, απέρριψαν την αίτησή του στις 17/2.

»Από 23/5 ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ως έσχατη αντίδραση για την προσχηματική παράταση του εγκλεισμού του στις φυλακές Μαλανδρίνου.

»Οι νόμοι εφαρμόζονται με βάση τα φρονήματα. Το ίδιο το κράτος που τους θεσπίζει, εκδικείται μέχρι θανάτου τους πολιτικούς του αντιπάλους και την ίδια στιγμή, κάνοντας χρήση των ίδιων νόμων, αφήνει ελεύθερους καταδικασμένους δολοφόνους και βιαστές ανηλίκων.

»Ο αγώνας αυτός είναι συμπυκνωμένος σε ένα σώμα, αλλά δεν αφορά έναν. Μας αφορά όλους και όλες.

»Ο υπουργός δικαιοσύνης Τσιάρας και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν πάνω τους το βάρος για την υγεία και τη ζωή ενός κρατούμενου. Ο χρόνος για λόγια έχει τελειώσει.

»ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»

efsyn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.