Πάσχα με lockdown; Η κυβέρνηση το πήρε απόφαση και ψάχνει λύσεις για το χωριό

Πάσχα στο χωριό ή… ξανά στο μπαλκόνι; Θα είναι το φετινό Πάσχα, το δεύτερο κατά σειρά στην πόλη με αυστηρά μέτρα lockdown… ή τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας επιτρέψουν να βγούμε εκτός νομού;

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί συμφωνούν στο εξής: Ότι τουλάχιστον προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Καθώς απέχουμε όμως μόλις 18 ημέρες από την Μεγάλη Δευτέρα, στο κυβερνητικό επιτελείο σβήνουν και γράφουν ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση.

Οι πληροφορίες λένε πως στο μικροσκόπιο δεν θα μπει μόνο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων, ενώ ως ημερομηνία – ορόσημο θεωρείται η 20η Απριλίου. Δηλαδή η τελευταία Τρίτη πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ισορροπία… του τρόμου για το «Πάσχα στο χωριό»

Ποια είναι τα δεδομένα για το Πάσχα; Από τη μία είναι οι πολίτες, που είναι κουρασμένη από την όλη κατάσταση κι από την άλλη ο κορονοϊός που ακόμα… σφυροκοπά, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.228 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τα 1.578 εξ αυτών να καταγράφονται στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, θεωρούν πως αν τελικά δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, το φετινό Πάσχα δεν θα θυμίζει σε τίποτα το 2020.

Όπως και με το lockdown -που τηρήθηκε με… ευλαβική προσοχή μόνο την πρώτη φορά- έτσι και στην περίπτωση αυτή, στην κυβέρνηση θεωρούν πως οι πολίτες -αν δεν τους επιτραπεί η… φυγή- δεν θα πειθαρχήσουν. Έτσι, υπάρχουν τάσεις που λένε πως το να μετακινηθούν οι πολίτες στα χωριά τους θα είναι καλύτερο από το να… συνωστιστούν σε ένα μπαλκόνι της Αθήνας.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές στο τι τελικά θα γίνει, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται το «σχέδιο αποσυμπίεσης».

Ένα σχέδιο που θα έχει ως βασικούς άξονες τον εμβολιασμό και τα self test.

Έτσι υπάρχουν δύο σενάρια για το πώς θα μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αν τελικά αυτό επιτραπεί.

Τα έως τώρα δεδομένα αναφέρουν ότι πρώτον, θα επιτρέπεται μόνο μία μετακίνηση και δεύτερον, θα υπάρχει μια διαδικασία self testing.

Στο κομμάτι αυτό, «οδηγός» θα είναι η λειτουργία των σχολείων, με την κυβέρνηση να ελπίζει πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιτρέψουν την… εκδρομή στο χωριό ώστε να γιορτάσουν οι πολίτες με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: Mega.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.