Παύλος Μπατάλης: Συµπαρατάσσοµαι µε τον ∆ήµαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Με αφορμή τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου για συμπαράταξη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ραφήνας –Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς.

Ως κάτοικος Ραφήνας εδώ και 20 χρόνια, έζησα την πόλη µας και την εξέλιξή της, σε όλες της τις εκφάνσεις. Έχοντας την δυνατότητα ως απλός πολίτης αλλά κι ως δηµοτικός σύµβουλος, να γνωρίζω αποφάσεις που έκριναν το µέλλον της Ραφήνας, διαθέτω την γνώση και την εµπειρία που θα συµβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης µας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής µας.

Γνωρίζοντας τον Βαγγέλη Μπουρνούς ως δηµοτικό σύµβουλο και αξιολογώντας τον τα τελευταία χρόνια ως Δήµαρχο, αναγνωρίζω την εργατικότητά του και την σωστή διαχείριση των προβληµάτων της πόλης, ιδιαίτερα µετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018. Γι’ αυτό θεωρώ δηµιουργική πρόκληση το να ανταποκριθώ στο κάλεσµά του, για συστράτευση στον αγώνα που δίνει για την αναβάθµιση της πόλης, των υποδοµών της και την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Μετά από 18 χρόνια ενασχόλησης µε τα προβλήµατα και τις αγωνίες των κατοίκων της πόλης µας, θεωρώ ότι έχω αφήσει ένα θετικό αποτύπωµα στην τοπική κοινωνία. Πιο συγκεκριµένα, ως δηµοτικός σύµβουλος την δεκαετία του 2000 συµµετείχα ενεργά στα τοπικά πολιτικά δρώµενα ελέγχοντας την τότε δηµοτική αρχή αλλά και καταθέτοντας µε προσωπική ευθύνη τις θέσεις και τις προτάσεις µου για βελτίωση της πόλης.

Το 2011 ο τότε Δήµαρχος,Γ. Χριστόπουλος, µου ανέθεσε τη συγχώνευση τεσσάρων νοµικών προσώπων του ∆ήµου και την σύσταση ενός νέου οργανισµού. Είµαι περήφανος γιατί κατόρθωσα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ( ασαφέστατο νοµικό πλαίσιο, ελλιπέστατη χρηµατοδότηση στα πρώτα χρόνια των µνηµονίων…, εκατοντάδες δοµικά και γραφειοκρατικά προβλήµατα), να συγχωνεύσω 4 νοµικά πρόσωπα του Δήµου:

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ,ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, Κ.Ε.Α.Π (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισµού, Αθλητισµού), ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και να ιδρύσω, µε ελάχιστο κόστος, ένα καινούργιο Νοµικό Πρόσωπο, τον Δ.Ο.Π.Α.Π ( Δηµοτικός Οργανισµός Πολιτισµού Αθλητισµού Περιβάλλοντος), ο οποίος έµελλε να είναι ο φορέας που διαδραµάτισε ένα σηµαντικό ρόλο στην πολιτιστική, αθλητική και περιβαλλοντολογική ζωή του τόπου.

Και όλα αυτά µε αιµατηρές οικονοµίες, µε χρηστή διαχείριση των ελάχιστων διαθέσιµων πόρων, µε αγωνία για την ρύθµιση προηγούµενων χρεών ( ΙΚΑ, προµηθευτές κτλ.). Έτσι, κατόρθωσαµε την βοήθεια ελάχιστων συνεργατών και να ρυθµίσουµε τα χρέη και να εξασφαλίσουµε την δουλειά των εργαζοµένων και να πετύχουµε κερδοφορία στον ισολογισµό, ύστερα από χρόνια προβληµατικής λειτουργίας των προηγούµενων οργανισµών. Τελικά, πετύχαµε να δοµήσουµε έναν υγιή και µε σταθερές βάσεις οργανισµό, ο οποίος θα είναι ο πυλώνας ανάπτυξης για την πόλη µας για την επόµενη δεκαετία.

Μετά την αποχώρηση µου από τον Δ.Ο.Π.Α.Π, στην ολιγόµηνη παραµονή µου στην θέση του Αντιδηµάρχου, κατόρθωσα να εντείνω τις προσπάθειές µου για την ολοκλήρωση του σχολικού συγκροτήµατος της οδού Κοντοράβδη στο Πικέρµι, και ταυτόχρονα διαχειρίστηκα επιτυχώς τις συνέπειες της πληµµύρας του Μεγάλου Ρέµατος Ραφήνας το 2013 που έπληξε την πόλη µας. Είµαι περήφανος, γιατί δεν γκρέµισα… έκτισα, δεν αφαίρεσα… συµπλήρωσα!

Χειρίστηκα πρόσωπα και καταστάσεις µε ευαισθησία και ανιδιοτελή µέριµνα, όπως θα χειριζόµουν θέµατα της οικογένειας µου κι όχι της πόλης. Φίλες και φίλοι,έχω µάθει να αγωνίζοµαι για τα συµφέροντα των πολιτών και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, εφόσον οι δηµότες της Ραφήνας και του Πικερµίου µε εµπιστευτούν µε την ψήφο τους στις επερχόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Παύλου Μπατάλη

Ο Παύλος-Ιωάννης Μπατάλης γεννήθηκε στο Αίγιο-Αχαΐας και είναι τα όγδοο παιδί πολύτεκνης οικογένειας με ρίζες από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας .
Είναι απόφοιτος της Προτύπου Σχολής Αναβρύτων.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει ειδική εκπαίδευση στην Αξιολόγηση Επενδύσεων.
Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες του Ιδιωτικού Τομέα και στον Τραπεζικό Χώρο.
Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας και Ραφήνας-Πικερμίου 2002-2014.
Υπήρξε ο Ιδρυτής του ΔΟΠΑΠ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ και διετέλεσε ο πρώτος Πρόεδρός του (2011-2013), ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Ρ-Π (2013).
Κατοικεί στην Ραφήνα από την δεκαετία του 1990. Είναι παντρεμένος με την Ευστρατία Φράγκου και έχουν δύο παιδιά τον Αντώνη και την Φαίη.

Πηγή: Εφημερίδα «Polis»

Διαβάστε επίσης