Πελώνη: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Τι αλλάζει με την καραντίνα

Τέσσερα νέα μέτρα για τον τουρισμό ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Πιο συγκεκριμένα, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  1. Τεστ για είσοδο στη χώρα σε όλους από 6 ετών και άνω
  2. Περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από 14 στις 10 μέρες
  3. Επιτρέπεται η είσοδος από το Μαυροβούνιο χωρίς περιορισμό ατόμων
  4. Επιτρέπονται ξεναγήσεις σε γκρουπ 20 από 15 ατόμων.

Για τα προνόμια εμβολιασμένων

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν – θα ανοίξουν σύντομα για όλα τα εμβόλια. Η συζήτηση αυτή που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς. Δεν μπορεί να είναι μια συζήτηση που μπορεί να λάβει σάρκα και οστά πρακτικά, αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική

Δείτε ακόμα:  Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται lockdown- Μέσα Δεκεμβρίου η κορύφωση 4ου κύματος

Για το πότε θα επιτραπεί η μουσική και για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυρία Πελώνη ανέφερε: «Όλα αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα της Επιτροπής, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και για το ωράριο και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, για να δοθεί ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες. Εντός της εβδομάδας θα γίνει η συνεδρίαση», σημείωσε.

Για τα σενάρια ανασχηματισμού

Δείτε ακόμα:  Παγώνη: Το έγγραφο της Μίνας Γκάγκα για μείωση χειρουργείων ζητά επιλογή ασθενών

Κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια ανασχηματισμού, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι πρόκειται για αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Ο ανασχηματισμός έγινε πριν από έξι μήνες. Ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

eleftherostypos.gr