Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Διώνη”: Προσχηματική η συνεδρίαση για την ΜΕΒΑ στο Πικέρμι – Αγανάκτηση για την συμπεριφορά Αδαμόπουλου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Διώνη” σχετικά με την συνεδρίαση που πραγματοποίησε το τοπικό συμβούλιο Πικερμίου για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Πικέρμι

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου κληθήκαμε σήμερα Δευτέρα 6/11/2023 στο Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου, να καταθέσουμε την άποψή μας σχετικά με την Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) και την χωροθέτησή της στον συγκεκριμένο χώρο.

Η διαδικασία απεδείχθη απολύτως προσχηματική καθώς ελάμβαναν τον λόγο όσοι εξυπηρετούσαν συγκεκριμένο αφήγημα, το οποίο είχε προαποφασιστεί και προετοιμαστεί μέχρι και το τελικό κείμενο της συνάντησης των κατοίκων (τελικά ήταν συνάντηση συλλόγων, κατοίκων ; η πλήρης ασάφεια).

Χαρακτηριστικά όταν του ζητήθηκε να υπάρξει διαδικασία με κατάλογο ομιλητών με προκαθορισμένο χρόνο (3-5 λεπτά) ο κ. Α. Αδαμόπουλος αρνήθηκε, μεταθέτοντας αυτήν την διαδικασία σε μελλοντική συνεδρίαση.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απρεπή συμπεριφορά του, απέναντι στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Π. Χατζηνικολάου, αφού του αρνήθηκε επανειλημμένα να εκφράσει τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Θεωρούμε σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας «η ΔΙΩΝΗ» ιστορικά έβλεπε πάντα προς το μέλλον, κάτι που αποδείξαμε περίτρανα και στην περίπτωση του ΚΕΛ στο παρελθόν.

Σήμερα είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί αξιόπιστος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μας παντός είδους και να υπάρχει υπεύθυνη στάση όλων μας διοικούντων και διοικουμένων στα προβλήματα της καθημερινότητας, είμαστε μέρος ενός προβλήματος που δημιουργούμε και πρέπει να φροντίζουμε εμείς για τη λύση του.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες με τεκμηριωμένη άποψη, σε κάθε φάση του προβλήματος που αφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας.

Θα αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού της τοπικής κοινωνίας, σεβόμενοι σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Χατζηνικολάου      Σπύρος Κοκκόλης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.