Πέθανε από κορονοϊό 46χρονος Αρχιμανδρίτης

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Ουζούνης εκοιμήθη σε ηλικία 46 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας και η κηδεία του έγινε εχθές στις 12 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων. Ετάφη στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη.

Σε νοσοκομεία με κορωνοϊό ο αδερφός του και οι γονείς τους

Ο αδερφός του, Πολύκαρπος Ουζούνης, επίσης αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 καθώς και αυτός νοσεί με κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, οι δύο γονείς τους νοσηλεύονται επίσης με Covid-19 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όλοι τους είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά βαθυτάτης συγκινήσεως και εν συνοχή καρδίας αναγγέλλει στον ιερό κλήρο και το ευσεβές αυτής πλήρωμα την προς Κύριον εκδημίαν του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Θεολόγου Ουζούνη.

Ο μακαριστός αρχιμ. Θεολόγος, κατά κόσμον Ιωάννης Ουζούνης, του Αντωνίου και της Δεσποίνης, εγενήθη το έτος 1975 στη Θεσσαλονίκη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 8 Δεκεμβρίου 2013 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και πρεσβύτερος την 4 Δεκεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος τον χειροθέτησε αυθημερόν Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως διάκονος και ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.