Πέθανε ξαφνικά ο πρ. δήμαρχος Μπάμπης Σαραφίδης – Τριήμερο Πένθος στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Απεβίωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου, αιφνιδιαστικά, ο π. Δήμαρχος Αργυρούπολης Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σαραφίδης.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη μας και τέως Δημάρχου Αργυρούπολης, Χαράλαμπου Σαραφίδη, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

• Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια της οικογένειες του εκλιπόντος.
• Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
• Να κηρυχθεί η ημέρα της κηδείας του, ημέρα πένθους, με ανάρτηση των σημαιών μεσίστια σε όλα τα δημοτικά κτήρια και την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.
• Να τελεστεί η κηδεία του τέως Δημάρχου, δαπάνη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
• Να δοθεί το όνομά του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της οδού Τριπόλεως, έργο το οποίο έγινε επί θητείας του και το αγαπούσε ιδιαιτέρως.
• Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.

«Καλό ταξίδι Μπάμπη. Η απώλεια του Χαράλαμπου Σαραφίδη βύθισε σε πένθος την αυτοδιοικητική οικογένεια, που με αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε. Αυτοδιοικητικός, με ανθρώπινο πρόσωπο, με σπάνιο ήθος, ευγενής και προσηνής αντιμετώπισε κάθε πρόκληση με δυναμισμό, παλεύοντας με σθένος σε όλους τους στίβους της ζωής του. Ο Χαράλαμπος Σαραφίδης, για ολους εμάς Μπάμπης, θα έχει πάντα μια θέση στο Δήμο μας αλλά και στην καρδιά μας. Μπάμπη
να έχεις καλό Παράδεισο».

Στην προσωπική επαγγελματική του διαδρομή υπήρξε φαρμακοποιός.

Είχε διατελέσει Δήμαρχος την περίοδο 1995 – 2002, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Ευσταθιάδη και παραδίδοντας στον Γιάννη Τσαρπαλή. Στις εκλογές του 1994, βγήκε Δήμαρχος με την πρώτη συγκεντρώνοντας το 57% και επανεξελέγη το 1998, πάλι από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,8%. Επί των ημερών του ο Δήμος έλαβε την απόφαση να συγκεντρώσει τις διάσπαρτες μέχρι τότε υπηρεσίες στο χώρο του Δημαρχείου (υγείας και πρόνοιας). Ενώ ο Δήμος Αργυρούπολης απέκτησε το πρώτο στο Νομό Αττικής Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έργα όπως το Κολυμβητήριο, το Σπίτι της Γυμναστικής, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην οδό Τριπόλεως, πολλά σχολεία και πάρα πολλά άλλα φέρουν την υπογραφή του. Υπηρέτησε την Αργυρούπολη και την Αυτοδιοίκηση 8 χρόνια ως δήμαρχος, 16 ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ως γραμματέας του κινήματος.

«Ένας άνθρωπος με μεγάλη διαδρομή στα κοινά, που άφησε την δική του προσωπική σφραγίδα και με τον οποίο είχα την χαρά να συνεργαστώ ως σύμβουλός του σε μια πολλή δημιουργική περίοδο της θητείας του, στο δικό μου τότε ξεκίνημα το 2001. Έμαθα δίπλα του, από μέσα τον Δήμο μας, διδάχτηκα από τα έργα του, τα λάθη του, και τι σημαίνει στην πράξη την επόμενη της αποχώρησης του στα κοινά το περίφημο…. δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται! Ποτέ δεν σταματήσαμε να μιλάμε αν και ο ίδιος ζούσε πολύ διακριτικά όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από λίγες μέρες στον καφέ μας μου είπε πως παλεύεται, αλλά ο Θεός είχε άλλη άποψη. Η ιστορία αυτής της πόλης γράφεται απ’ τους πολίτες της αλλά γράφεται και από τους ηγήτορες της κάθε περίοδο που αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι στο πέρασμά τους με έργα ορατά», δήλωσε με συγκίνηση και ρίγος ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο άκουσμα του θλιβερού μαντάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα διοργανώσει εκδηλώσεις τιμής στο μέλλον εις την μνήμη του εκλιπόντος.

Η φωτογραφία είναι από το Κολυμβητήριο το πρώτο βράδυ που άναψαν δοκιμαστικά τα φώτα του και ο Μπάμπης ήταν πολύ χαρούμενος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.