Πέτρος Φιλιππίδης: «Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

Με το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κενό συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να ανοίξει την πόρτα της φυλακής για τον κατηγορούμενο ηθοποιό, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, έγινε γνωστό πως έχει καταβληθεί η εγγύηση των 20.000 ευρώ που του επιβλήθηκε και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει σπίτι του.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακοπουλος τα χρήματα καταβάλλονται με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ για τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. «Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππιδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Μάνα είμαι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!»

Ως «μητέρα της επιζήσασας» περιέγραψε τον εαυτό της ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα της πρώτης νεαρής γυναίκας που καταγγέλλει τον κατηγορούμενο με την πρόεδρο να της ζητά να διορθώσει. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει τον Πέτρο Φιλιππίδης η κόρη της καθώς ήταν συνεργάτες υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο ηθοποιός είχε παρενοχλήσει λεκτικά και την ίδια.

«Μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή» περιέγραψε και συνέχισε αναφερόμενη στο 2008, όταν ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο καμαρίνι μαζί με την κόρη της που τον εμπιστευόταν. «Με φώναξαν στο καμαρίνι κι εκείνος μου λέει: «Δεν έχει πουλήσει ναρκωτικά, δεν έχει σκοτώσει, αλλά έχει κάνει ένα γάμο!». Η κόρη μου είπε ότι ντρεπόταν να μου το πει και πως ήταν μια νεανική τρέλα» κατέθεσε η μάρτυρας σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος της έλεγε «το παιδί σου είναι και παιδί μας».

Καταθέτοντας για την ημέρα που το 2008, όπως καταγγέλλει η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού, περιέγραψε πως εκείνη είχε κλειστεί στο δωμάτιο της. «Το πρωί τη ρώτησα “τι έγινε στο Ήβη;”. Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει: “άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο”. Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε “όχι τώρα, όχι τώρα!”. Δεν έμαθα τι είχε γίνει».

Η μάρτυρας στη συνέχεια ανέφερε ότι τον Οκτώβριο όταν πήγε με την κόρη της στο θέατρο ο Φιλιππίδης ζήτησε από το νεαρό τότε κορίτσι να μείνει έξω. «Τον ρώτησα αν έχει συμβεί κάτι, δεν απάντησε. Ρώτησα μετά το παιδί μου και μου είπε “δεν τον ξέρεις τώρα; Είναι αλλοπρόσαλλος¨”. Το παιδί δεν ήθελε να μάθω κάτι για να μη φύγω από τη δουλειά μου. Μάνα είμαι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!».

«Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

Η μάρτυρας μίλησε και για μια συνάντηση που είχε τον Οκτώβριο του 2010 με τη σύζυγο του κατηγορούμενου. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. “Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;”. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. “Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε” μου είπε. Της λέω “δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις… είχαν σχέση;”» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.
Μάρτυρας :Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».
Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;
Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.
Πρόεδρος : Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.
Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μ@@@@@@ και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα».

Σύμφωνα με την μάρτυρα η κόρη της της μίλησε ανοικτά το 2021 για σωματική παρενόχληση . «Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;».

«Την έστειλα εγώ με χαρά σε αυτόν»

«Την έστειλα εγώ να τη βιάσει το καταλαβαίνετε; Την έστειλα εγώ με χαρά σε αυτόν!» ξέσπασε η μάρτυρας και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνησε πως η κόρη της αναφέρεται σε δυο περιστατικά.

Εισαγγελέας: Άρα ξέρατε ότι στο τηλεφώνημα που δέχτηκε να πάει στο θέατρο για ένα ρόλο και πήγε χαρούμενη, είχε προηγηθεί το ένα περιστατικό;
Μάρτυρας: Ναι τη ρώτησα. Τι σκέφτηκε και γιατί πήγε. Μου είπε πως θεώρησε πως θα της ζητήσει συγγνώμη.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.