Πέτρος Φιλιππίδης: Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα η μαρτυρία στενής συνεργάτιδας του

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του εισαγγελέα που θα κρίνει την τύχη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά τις έγγραφες εξηγήσεις του γνωστού ηθοποιού που κλήθηκε ως ύποπτος για ένα βιασμό και δυο απόπειρες ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του και αναμένεται μετά το Πάσχα να αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πολυσέλιδο υπόμνημα του φέρεται να αρνείται τη βασιμότητα των καταγγελιών των τριών συναδέλφων του. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση. Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα έχει μπει και η μαρτυρία στενής συνεργάτιδας του ηθοποιού η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας μετά από αίτημα του φέρεται να αναφέρθηκε στη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό, τον χαρακτήρα του αλλά και την επαγγελματική τους συνεργασία.

Την ώρα που η έρευνα για τον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκεται στην τελική της ευθεία ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #metoo, εξετάζει έναν ακόμη φάκελο με καταγγελίες σε βάρος γνωστού σεναριογράφου.

Ο φάκελος, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει 11 καταγγελίες και κατατέθηκε στην Εισαγγελία από το ΣΕΗ.

Δείτε ακόμα:  Αποκάλυψη: Πού έγινε ο βιασμός που καταγγέλλει ο 32χρονος φαντάρος

Οι καταγγέλλουσες εμφανίζονται να περιγράφουν τον σεναριογράφο ως έναν άνθρωπο που καυχιέται για τις κατακτήσεις και τις σεξουαλικές του επιδόσεις, με ιδιαίτερη απήχηση σε γυναίκες με «αριστερή ιδεολογία» και που επιχειρούσε να παρασύρει τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον στρέφεται σε μια πράξη που εμφανίζεται να έχει διαπραχθεί το 2007 καθώς οι περισσότερες καταγγελίες φαίνεται να μην έχουν ποινικό ενδιαφέρον, αφού έχουν παραγραφεί.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η καταγγέλλουσα αναφέρεται σε αδίκημα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και έλαβε χώρα στο σπίτι του σεναριογράφου. Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελέας πρέπει να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο όριο της παραγραφής.

news.gr