Πικέρμι: 20,47 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης


Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι, στις 20 Οκτωβρίου 2021, υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου με την ΕΥΔΑΠ.

Αντικείμενο της σύμβασης του έργου είναι η «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων στις περιοχές Πικερμίου, Ντράφι, Άγιου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου», Εργολαβία Α-455.

Το οικονομικό αντικείμενο της εργολαβίας (συμπεριλαμβανομένης της εκτιμώμενης αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. 24%) ανέρχεται σε 20.474.399,48 ευρώ, ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίσθηκε σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Δείτε ακόμα:  Έκεντρον: Όταν η γεύση συναντά την μνήμη!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων (κύριων και δευτερευόντων αγωγών βαρύτητας, των απαιτούμενων φρεατίων επίσκεψης, συμβολής ή/και πτώσης στις περιοχές των οικισμών Πικερμίου, Ντράφι και Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του κεντρικού συλλεκτηρίου Πικερμίου, ο οποίος οδηγεί τα λύματα των παραπάνω περιοχών στον προβλεπόμενο Δυτικό Αγωγό – Δ (βασικός συλλεκτήρας βορείων Μεσογείων, που θα κατασκευαστεί από άλλη εργολαβία) και εν συνεχεία, στο προβλεπόμενο Κ.Ε.Λ. Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, καθώς και των 5 αντλιοστασίων ακαθάρτων (4 αντλιοστάσια κατάθλιψης και 1 αντλιοστάσιο ανύψωσης, με τον απαιτούμενο Η/Μ εξοπλισμό και τους αντίστοιχους δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς), στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης.

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Χωρίς νερό το Ζούμπερι, λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό

Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων, για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.