Πικέρμι: Ανακοίνωση του Συλλόγου “Ερίκεια” για το εντευκτήριο στο Ντράφι

1. Δημοσιεύεται παρακάτω η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της 4/4/2024, όπου υπερψηφίστηκε η χρήση του εντευκτηρίου από τους συλλόγους “ΕΡΙΚΕΙΑ” και “ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΤΡΑΦΙ” με την παρουσία των προέδρων και μελών ΔΣ των δύο συλλόγων.

2. Η τοποθέτηση του εκάστοτε επιχειρηματία του περιπτέρου ως διαχειριστή, των κλειδιών και μόνον, υπήρξε, από την έναρξη λειτουργίας του εντευκτηρίου, απόφαση του ΔΣ ΕΡΙΚΕΙΑ.

3. Οι σύλλογοι υποχρεούνται στην καθαριότητα, επίβλεψη και συντήρηση (μικροεπισκευές) του χώρου.

4. Η διαχείριση και εκμετάλλευση από μέρους του επιχειρηματία υπήρξε προβληματική ως προς την εκμετάλλευση του χώρου (προέκταση επιχειρηματικότητας και αποθήκευσης προϊόντων) και κυρίως, για το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι σύννομη.

5. Ο χώρος ήταν και παραμένει δημοτικός και έχει τον χαρακτήρα εντευκτηρίου.

6. Κανένας σύλλογος, του οποίου τα μέλη προσφέρουν απλόχερα από τον προσωπικό τους χρόνο για τις ανάγκες του Ντραφίου και τον πολιτισμό, δεν είναι σε θέση και ούτε δύναται νομικώς, να λειτουργήσει και να επιβλέψει έναν δημοτικό χώρο ως προς την επισκεψιμότητα, τα έξοδα χρήσης και τις όποιες περιπτώσεις όπου συντελείται παραβατικότητα και ιδιαίτερα οικονομικής φύσεως.

7. Με απόφαση Δημάρχου οι κλειδαριές αντικαταστάθηκαν και κλειδιά παραδόθηκαν στους, αδειοδοτημένους από το Δημοτικό Συμβούλιο, νόμιμους χρήστες.

8. Η ΕΡΙΚΕΙΑ τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης από την δημοτική αρχή ώστε ο χώρος να επαναλειτουργήσει για τους κατοίκους με έναν νέο κανονισμό (ο οποίος τελεί υπό μελέτη από τον Δήμο Ρ-Π) ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μοναδικού δημοτικού χώρου στο Ντράφι.

9. Παράλληλα, να τονίσουμε πως αυτός ο χώρος που κατασκευάστηκε με πρωτεργάτη τον σύλλογο ΕΡΙΚΕΙΑ θα μπορούσε να μην αποτελεί μια μοναδικότητα στο Ντράφι εάν οι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι μας (σχολεία, εκκλησία, ΚΑΠΗ, εντευκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, καφετέριες, καταστήματα) δεν βρισκόντουσαν σε καθεστώς “ιδιότυπης αναστολής” εδώ και 40 περίπου χρόνια.”

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΙΚΕΙΑ
Αντώνης Θεοδωρακόπουλος